Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Successos

En llibertat el pare dels menors sostrets d'un centre tutelat per la Generalitat

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

El pare dels quatre menors sostrets d'un centre tutelat per la Generalitat de Raimat (Segrià) ha quedat amb llibertat amb càrrecs aquest cap de setmana després de declarar.

Per què és important? Els Mossos continuen investigant per localitzar la mare que podria haver marxat amb els nens, que tenen entre 4 i 11 anys, a Romania. 

El més nou: Segons el diari Segre, el pare, de 33 anys, ha quedat en llibertat després de declarar i en no quedar demostrada la seva suposada implicació amb els fets.

Els fets: Els Mossos busquen quatre menors d'edats tutelats per la Generalitat i que vivien provisionalment en un centre de menors de Lleida.

  • Segons va avançar en exclusiva el diari Segre, els menors són quatre germans, d'entre 4 i 11 anys. La policia sospitava que la família biològica dels menors se'ls hauria emportat abans que els reubiquessin amb una família d'acollida.
  • La sostracció va tenir lloc el divendres i les primeres hipòtesis apunten que se'ls van emportar aprofitant que havien fet una sortida i estaven sols amb una treballadora de la Generalitat.

En detall: Aquell mateix divendres, la policia va detenir el pare dels menors com a presumpte autor dels fets, però l'home no estava amb els germans i tampoc no ha pogut quedar demostrada la seva implicació.

  • Els Mossos busquen ara la mare dels nens i els preocupa que se'ls hagin pogut emportar al seu país d'origen.

En profunditat: Segons el rotatiu Ara, es tracta de quatre menors tutelats que necessiten protecció suposadament a causa del comportament dels seus pares.