Societat
Albert Donaire, mosso d'esquadra
Foto: Albert Donaire, mosso d'esquadra | Instagram
Mossos d'Esquadra

La justícia torna a donar la raó al mosso Albert Donaire

Temps de lectura: 2 minuts
Albert Donaire, mosso d'esquadra
Foto: Albert Donaire, mosso d'esquadra | Instagram

Albert Donaire ha tornat a guanyar una nova batalla als tribunals. Aquest dijous ha sortit la darrera sentència del contenciós administratiu contra la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d'Esquadra. 

Per què és important? La jutgessa anul·la la sanció de dos mesos de sou i feina que el Departament d'Interior li va imposar per dos tuits criticant l’acció de la fiscal en cap de Girona.

Què en sabem? Donaire, molt seguit a les xarxes socials pel seu activisme independentista, va fer les dues publicacions l'any 2020, al llavors anomenat Twitter (ara X). 

  • El director general de la Policia, Pere Ferrer, va decidir imposar una sanció a Donaire en considerar que les publicacions del mosso constituïen una falta greu.
  • Donaire va recórrer la decisió presa per Interior argumentant que era contrària a la llibertat d’expressió.
  • Ara, la titular del Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Barcelona, Montserrat Fernàndez, ha deixat sense efecte la sanció. 

En detall. La sentència conclou que "els fets sobre els que es fonamenta la sanció imposada es produeixen fora de l'exercici de les funcions del demandant".

  • La jutgessa afegeix que "tampoc no s’ha provat que aquests mateixos (fets) hagin afectat o poguessin afectar els deures d’imparcialitat i neutralitat en l’exercici de les seves funcions”.

Què diu? No és el primer cop que el jutjat dona la raó a Donaire després d'haver estat encausat per les seves opinions polítiques. 

  • "Totes les sentències han estat favorables i m'han donat la raó en tot", ha dit Albert Donaire a aquest diari. 

Context. Donaire ja ha guanyat els cinc contenciosos pels cinc expedients que li han estat imposats.

  • "Han de tirar enrere tot el que han fet i m’ho han de pagar absolutament tot. 11 mesos que vaig estar suspès de sou i feina!", ha publicat a les xarxes socials.