Societat
Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV
Foto: Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV | 8TV
Polèmica

L'alcaldessa de Ripoll vol vetar el menú halal, tot i que no se serveix a cap escola

Temps de lectura: 2 minuts
Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV
Foto: Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV | 8TV

Nova polèmica a Ripoll i la seva alcaldessa Sílvia Orriols. La líder del partit ultra Aliança Catalana ha encès les xarxes socials després de demanar prohibir els menús halals de les escoles de la localitat.

Per què és important? La polèmica a Ripoll està a l'ordre del dia. Les declaracions i les decisions de la seva batllessa no deixen de generar centenars de notícies en els mitjans de comunicació. 

Què en sabem? La dirigent ha explicat a X (antic Twitter) que ha enviat una instància al Consell Comarcal del Ripollès perquè "es garanteixi que tota la carn servida als menjadors escolars de Ripoll provinguin d'animals sacrificats amb sedació o estaborniment previ".

  • "Fora els menús halal de les escoles públiques!", exclama al final de la piulada a xarxes socials.

En detall: El sorprenent de tot plegat és que, segons ha pogut saber La Vanguardia, cap escola pública de Ripoll serveix aquest menú als seus centres.

  • "Demana que es retiri una cosa que no existeix", asseguren al rotatiu esmentat des del Consell Comarcal del Ripollès, encarregat de la gestió dels menjadors escolars.
  • De fet, expliquen que per ara no hi ha cap intenció d'incloure aquests menús als centres escolars i, per tant, la instància té poc recorregut.

Què és la carn halal? És l'única carn que l'Islam permet menjar als musulmans.

  • Perquè es consideri carn halal els animals han de seguir una dieta vegetariana i natural i han de ser sacrificats mitjançant una incisió ràpida i profunda al coll.

Què diu Orriols? Després que el rotatiu hagi publicat la notícia, Orriols ha dit la seva a X.

  • "Documenteu-vos. El menú que ofereixen no es diu "menú halal", es diu molt convenientment "menú sense porc". I abans que ho demaneu ja us constato que no hi ha cap "menú sense pollastre" o "sense conill", ha indicat la batllessa de Ripoll.