Societat
Personal del Hospital Clínic treballant a mà durant l'atac cibernètic
Foto: Personal del Hospital Clínic treballant a mà durant l'atac cibernètic | Francisco Avia/ Clínic
Salut

La mascareta deixa de ser obligatòria als centres sanitaris a partir de dimecres

Actualitzat: Dimarts, 30 de gener de 2024. 14:52
Temps de lectura: 1 minut
Personal del Hospital Clínic treballant a mà durant l'atac cibernètic
Foto: Personal del Hospital Clínic treballant a mà durant l'atac cibernètic | Francisco Avia/ Clínic

Les mascaretes ja no seran d'ús obligatori en els centres sanitaris de Catalunya a partir d'aquest dimecres 31 de gener. 

Per què és important? Des del passat 10 de gener, el ministeri de Sanitat va implantar l'ús obligatori de les mascaretes a hospitals i centres sanitaris, tot i no haver arribat a un acord amb totes les comunitats autònomes.

  • Durant les passades festes de Nadal, els CAP i hospitals van patir una saturació a causa del repunt de malalties relacionades amb les infeccions respiratòries.

Què en sabem? A partir d'aquest 31 de gener, les mascaretes ja no seran obligatòries als hospitals i centres de salut per la millora de la situació epidemiològica. 

  • El Departament de Salut elimina l'obligatorietat perquè considera que els centres sanitaris catalans ja no es troben col·lapsats a causa de les malalties relacionades amb infeccions respiratòries com la grip o la covid. 

Tot i això, Salut recomana el seu ús en aquelles persones que presentin símptomes compatibles amb malalties respiratòries quan es trobin en espais compartits o mal ventilats. 

  • El departament també recomana l'ús de les mascaretes quan s'entri en contacte amb persones vulnerables i si s'accedeix a residències i centres sanitaris.  

Seguirà ampliació...