Societat
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona
Educació

Educació planteja canviar una de les mesures més polèmiques de Cambray

Temps de lectura: 2 minuts
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona

El Consell Escolar de Catalunya (CEC), òrgan que representa la comunitat eductiva, ha demanat a Educació un canvi en el calendari per posposar l'inici del curs escolar.

Per què és important? L'avançament de l'inici escolar va ser una de les grans apostes del Govern i va generar una forta polèmica amb el llavors conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Què en sabem? El CEC ha demanat a la consellera d'Educació, Anna Simó, que faci marxa enrere en l'avançament del calendari escolar per donar marge per preparar "en condicions" l'inici del curs 24-25.

  • Segons el Periòdico, Simó s'hauria compromès a estudiar la proposta d'aquest òrgan i a presentar una data alternativa.
  • De fet, una de les dates que es va posar sobre la taula seria el 9 de setembre, el que suposaria començar el curs només tres dies més tard que aquest any.

Què diuen? Fonts del consell asseguren que aquest marge "seria el mínim òptim per poder preparar el curs" i plantegen que sigui una norma que quedi sempre fixada.

  • També expliquen que la data d'inici de curs se sol escollir al maig, però enguany han volgut presentar ja la proposta per poder debatre la qüestió "com més aviat millor".

D'on venim? L'avançament de l'inici del curs escolar va ser una de les mesures polèmiques del Govern amb Josep Gonzàlez-Cambray al capdavant de la conselleria.

  • La mesura va aixecar una forta polèmica, de fet, el sindicat USTEC-STEs va convocar una vaga pel mateix 6 de setembre.
  • Ara, el sindicat recorda a la consellera que aquest ha estat un dels motius pels quals s'han convocat moltes jornades de vaga i critiquen que la decisió, es prengués "unilateralment i sense tenir en compte la part social".
Categoria: Societat