Societat
Imatge d'un llit d'hospital
Foto: Imatge d'un llit d'hospital | Flickr
Llengua

Un neuròleg de Barcelona es nega a atendre un home amb demència perquè parla català

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'un llit d'hospital
Foto: Imatge d'un llit d'hospital | Flickr

El passat 2 de febrer, Jordi Berrio, de vuitanta-nou anys, tenia cita amb un neuròleg de la Clínica Corachan de Barcelona. La família de l'home ha denunciat el tracte que van rebre per discriminació lingüística. 

Què en sabem? Quan van arribar a la consulta, el neuròleg es va negar a atendre'ls perquè parlaven en català, idioma que, segons va comentar el doctor, no entenia prou per a fer un diagnòstic neurològic.

  • El doctor els va dir una cosa que encara va deixar més bocabadada a la família: feia tres anys que treballava a Catalunya i mai els pacients s'havien negat a canviar del català al castellà. 
  • Quan van marxar de la consulta, els pacients van omplir el full de reclamacions i també van denunciar-ho al Departament de Salut, la Plataforma per la Llengua i a través de les xarxes. 

En detall: Segons ha explicat la família al diari Vilaweb, Jordi Berrio havia anat manifestant una demència galopant d’ençà del setembre i en volien un diagnòstic clar. 

  • La família havia decidit demanar hora amb aquest neuròleg perquè en tenien bones referències, però diuen que ningú no els havia advertit que no parlava català.
  • A més, els fills de Jordi Berrio reclamen el seu dret a ser atesos en català i creuen que els metges n'haurien de tenir un nivell mínim. 
  • Així mateix, expliquen com inicialment els pacients van mantenir una conversa en català amb el metge i que quan van fer servir la paraula "greuge" ell va respondre "agravio". Els familiars denuncien que no només entenia el català, sinó que també l'entenia en un registre formal. 

Per acabar: Segons expliquen fonts de la clínica Corachan també a Vilaweb, han consultat al metge la seva versió dels fets i aviat donaran una resposta a la família del pacient. 

Categoria: Societat