Societat
Piscina
Foto: Piscina | Pexels
Sequera

Omple la piscina en plena sequera i manipula el comptador per no ser descobert

Temps de lectura: 1 minut
Piscina
Foto: Piscina | Pexels

Un veí de Santa Cristina d'Aro ha acabat denunciat per omplir la piscina del seu xalet en plena sequera i manipular el comptador amb un imant per no ser descobert. 

Per què és important? Catalunya va entrar en fase d'emergència per sequera el passat 1 de febrer. Durant aquesta fase queda prohibit l'ompliment total o parcial de tota mena de piscines i fer-ho comportarà sancions que poden arribar fins als 3.000 euros. 

Què en sabem? La Policia Local del municipi baix-empordanès ha denunciat penalment un veí de la població per frau d'aigua. 

  • Un veí va avisar la Policia Local que hi havia un altre resident a la població que estava omplint la piscina de casa malgrat que això no està permès arran de la situació de sequera.
  • La Policia es va desplaçar fins al lloc dels fets, una parcel·la de la urbanització Vall del Repòs, i els agents van descobrir que, a més, l’infractor va fer servir un potent imant per manipular el comptador de l’aigua.
  • Aquest sistema li permetia alentir el funcionament de l'aparell i fins i tot aturar el sistema, cosa que fa que es mostri menys quantitat d'aigua de la que realment es gasta.

Situació actual: La Policia Local va denunciar penalment l'infractor per un delicte de frau d'aigua i va informar l'empresa Aqualia. La subministradora ja ha presentat denúncia pels fets i sancionarà el veí per l'alt consum i el frau comès.