Societat
Caserna del Bruc
Foto: Caserna del Bruc | Wikimedia Commons
Polèmica

Sanció ridícula per als militars del Bruc que van sortejar una prostituta

Temps de lectura: 2 minuts
Caserna del Bruc
Foto: Caserna del Bruc | Wikimedia Commons

L'Exèrcit ha proposat una pena d'arrest d'entre 15 i 30 dies per una falta greu per als dos militars de la caserna del Bruc que van promoure el sorteig dels serveis d'una prostituta.

Què en sabem? Segons avança el diari ara, la sanció es ferma i s'ha acordat després que l'Exercit obrís una investigació d'acord amb l'article 7 del Règim Disciplinari.

  • Se'ls sanciona administrativament per dur a terme "actes contraris a la dignitat militar susceptibles de produir descrèdit o menyspreu a les Forces Armades".

D'on venim? Tot i que la Justícia civil va arxivar una investigació prèvia en considerar que els fets no eren constitutius de delicte, el Ministeri de Defensa va decidir obrir una investigació davant la polèmica generada.

  • "A les Forces Armades, com en qualsevol àmbit de la societat, tolerància zero contra les ofenses o agressions a les dones. Qui faci o proposi alguna d'aquestes reprovables conductes haurà de respondre davant la Justícia", va manifestar llavors el Ministeri.
  • Un any després de l'expedient disciplinari i transcorregut el termini d'al·legacions, l'Exèrcit ha proposat les penes d'arrest per als dos militars.

Els fets. Dos militars de la caserna del Bruc van proposar a la seixantena de companys d'un grup de WhatsApp participar en un sorteig d'una prostituta i, amb els diners que recaptessin, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima, va destapar el diari 'Ara'.

  • La prostituta no es va arribar a contractar pels participants en el sorteig de principis de desembre.
  • El cartell que l'anunciava estava fet amb tres fotografies de dones despullades i anònimes extretes d'internet i amb la cara pixelada, per la qual cosa no es podien identificar.
  • El sorteig es va dirigir als 62 membres del xat i només dos hi van fer comentaris.
  • Els autors de la idea van admetre els fets davant dels seus comandaments i van manifestar el seu penediment, assegura el jutjat, que va prendre declaració a 66 persones.

Background: El març de 2022, el jutjat va arxivar la denúncia, tal com va demanar la Fiscalia. La magistrada no va veure cap delicte d'odi o discriminació cap a cap col·lectiu.

Categoria: Societat