Societat
Soldats desfilant pel pati d'armes de la caserna del Bruc
Foto: Soldats desfilant pel pati d'armes de la caserna del Bruc | ACN
Tribunals

La Fiscalia demana arxivar el cas del sorteig d'una prostituta de l'Exèrcit

Temps de lectura: 2 minuts
Soldats desfilant pel pati d'armes de la caserna del Bruc
Foto: Soldats desfilant pel pati d'armes de la caserna del Bruc | ACN

La Fiscalia ha demanat arxivar la causa penal pel sorteig d'una prostituta a la caserna del Bruc, a Barcelona, a través d'un grup de WhatsApp. 

D'on venim: El passat mes de desembre va sortir la notícia que militars de la caserna del Bruc van organitzar un sorteig d’una prostituta amb motiu de la Puríssima. Una setantena d’efectius formaven part d’un xat on s’oferien participacions per passar l’estona amb una dona de companyia per recaptar diners per les festes.

Situació actual: Ara, el ministeri públic vol arxivar la causa penal perquè constata que el sorteig va ser "totalment fictici" i que mai va haver-hi una intenció real de contractar els serveis d'una prostituta. 

  • La Fiscalia també apunta que tampoc no es va realitzar cap tràmit, sinó que el premi efectiu va ser una panera de Nadal. 

En detall: Com que no va haver-hi una persona real i concreta en situació de prostitució, la Fiscalia conclou que no hi ha els requisits de delicte, sense perjudici de les responsabilitats disciplinàries que es poguessin imposar.

  • La fiscalia entén que els fets no són constitutius de delicte: ni inducció a la prostitució ni tràfic de persones o explotació sexual. Tampoc hi veu "cap discurs d'odi". 

Què diuen? Després que es fessin públics els fets, l'Exèrcit de Terra va posar-los en coneixement de la fiscalia. Es van identificar els dos responsables de l’anunci.

  • Dos militars de la caserna del Bruc van proposar a la setantena de companys d'un grup de WhatsApp participar en un sorteig d'una prostituta i, amb els diners que recaptessin, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima.
  • Els missatges del xat, als quals va tenir accés, vexaven la noia amb comentaris masclistes i denigrants.
Categoria: Societat