Societat
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Foto: Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Policia Nacional
Successos

Surt de la presó per la llei del 'només sí és sí', reincideix a Blanes i l'expulsen al Marroc

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Foto: Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Policia Nacional

La Policia Nacional ha expulsat al Marroc un home que ha tornat a reincidir després de ser condemnat per agressió sexual a Blanes, però que va sortir beneficiat de la llei del 'només sí és sí' amb una reducció de la pena. 

Què en sabem? La Policia Nacional ha fet efectiva l'expulsió d'un home de 40 anys de nacionalitat marroquina per un segon assalt que va tenir lloc el desembre passat.

  • L'expulsió ha pogut tenir lloc després d'un llarg procés de gestions amb les autoritats del país del Magreb, ja que l'arrestat es trobava indocumentat.
  • La modificació penal amb la llei d'Irene Montero del 'només sí és sí' va permetre a l'advocat del processat presentar un plec d'al·legacions, la qual cosa va fer que sortís en llibertat després de la seva primera agressió sexual.
  • Un cop fora, l'home va aprofitar per tornar a delinquir i cometre una agressió sexual també a Blanes.
  • Els agents de la Policia Nacional van rebre un informe d'alt risc de reincidència per part de l'arrestat. Per això, van realitzar noves gestions per poder documentar-lo, una vegada que el jutge corresponent li obrís un expedient d'expulsió.

Situació actual: Aquest cop, la Policia Nacional ha aconseguit amb les autoritats marroquines identificar l'agressor sexual i expulsar-lo al seu país d'origen, però aquesta situació podria haver acabat d'una altra forma ben diferent. 

  • El Marroc no documentava els seus ciutadans indocumentats residents a l'estranger fins fa ben poc. Això podria haver fet que l'home tornés de nou a Espanya, en no poder materialitzar la deportació.
  • Per sino n'hi hagués prou, l'arrestat podria haver acabat amb la llibertat, de nou, amb mesures cautelars. 
  • Els recents canvis en la política de documentació per part del Marroc han permès als agents del Grup d'Expulsions de Delinqüents Estrangers (GEDEX) de la Policia Nacional agilitar el procés i documentar el doble agressor sexual de Blanes.

Per acabar: L'agressor es trobava temporalment ingressat en el Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona fins que es va fer efectiva l'expulsió.