Societat
Cementiri de Lleida
Foto: Cementiri de Lleida | Ajuntament de Lleida
Successos

Profanen 59 tombes al cementiri de Lleida per robar joies i objectes de valor

Temps de lectura: 1 minut
Cementiri de Lleida
Foto: Cementiri de Lleida | Ajuntament de Lleida

El dilluns al matí van aparèixer 59 nínxols trencats i vandalitzats al cementiri de Lleida per, presumptament, haver-se emportat les joies i altres objectes de valor. 

Què en sabem? En concret, l'alarma del recinte va saltar el passat diumenge quan faltaven pocs minuts per a les deu del vespre. El 112 va activar una patrulla de la policia municipal de la capital del Segrià, però, quan hi van arribar, els presumptes lladres ja no hi eren.

  • La Guàrdia Urbana de Lleida i els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per localitzar als autors dels fets.
  • Els nínxols vandalitzats pertanyen a les zones més antigues del cementiri, en concret, als departaments de Santa Cecília, Sant Josep i Sant Miquel. La majoria d'aquestes tombes corresponen a inhumacions de fa 70 o 100 anys.
  • Tot indica que no va ser només un acte vandàlic. La Guàrdia Urbana i els Mossos ja han obert una investigació, però els primers indicis ja apunten que els autors dels fets van profanar les tombes buscant objectes de valor, sobretot joies, entre els cossos inhumats. 

Situació actual: A banda de condemnar els fets, el govern municipal treballarà per reforçar el sistema de seguretat del recinte del cementiri.

  • Fèlix Larrosa, l'alcalde de Lleida ha denunciat que "és absolutament lamentable que l’incivisme ens obligui a esmerçar recursos de totes i tots per reforçar la seguretat on la gent hauria de reposar en pau”.