Societat
L'OCU recomana menjar galetes el més simples possible
Foto: L'OCU recomana menjar galetes el més simples possible | Lisa Handly / Unsplash
Nutrició

Atenció amb les galetes: Quines son les més saludables?

Temps de lectura: 2 minuts
L'OCU recomana menjar galetes el més simples possible
Foto: L'OCU recomana menjar galetes el més simples possible | Lisa Handly / Unsplash

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat un dels productes que més mengem en esmorzars, berenars, postres o en moments de pausa a la feina: les galetes. L'objectiu de l'estudi ha estat poder determinar quines son les més equilibrades.

Per què és important? Aquesta organització ha seleccionat 286 galetes que es troben actualment a la venda als supermercats i n'ha revisat l'etiquetatge i la informació nutricional. 

Què en sabem? Galetes bàsiques, neules, galetes farcides, galetes amb xocolata... Tal com afirma l'OCU, "n'hi ha de molts tipus i cadascuna té el seu públic i el seu moment". Però que tenen en comú totes elles? 

  • La resposta no és gaire positiva: segons aquesta organització, comparteixen "una composició poc equilibrada que fa que no siguin per a tots els dies".
  • Davant d'aquesta realitat, i si no volem renunciar a menjar-ne, l'OCU proposa una solució com a mal menor: cal consumir-les "amb moderació" i "com més senzilles, millor". 
  • Les galetes xocolatejades o les galetes sandvitx son molt menys recomanables. 

Amb detall. Hi ha moltes diferències entre unes galetes i unes altres, però en general "tenen una composició que es basa en cereals i farines, sucres, greixos i una mica de sal".

  • Però l'OCU és molt clara: "Ni tan sols les galetes que tenen una composició més equilibrada s'han de prendre diàriament".
  • Les galetes més simples, com les Maria, tipus digestive, integrals, torrades o daurades "son les menys desequilibrades" i, en algun cas, podrien arribar a convertir-se "en una elecció acceptable".
  • Segons aquesta organització, una de les galetes amb la composició més equilibrada és la "de civada sense gluten de Santiveri", i tot i això, "porta ingredients ultraprocessats". 
  • Un altre inconvenient, en aquest cas, és un preu molt elevat: 16 euros/kg de mitjana.
  • En general, les opcions prioritàries son "les galetes integrals o sense sucres afegits".

Més informació. L'OCU ha posat a disposició de la ciutadania informació molt útil i específica. 

Comparador de galetes

En què cal fixar-se a l'hora d'escollir galetes?

Categoria: Societat