Societat
Detectada presència de metalls a galetes de xocolata
Foto: Detectada presència de metalls a galetes de xocolata | Unsplash
Nutrició

Atenció: Presència de fragments de metall a galetes amb xocolata d'Aldi i Lidl

Temps de lectura: 2 minuts
Detectada presència de metalls a galetes de xocolata
Foto: Detectada presència de metalls a galetes de xocolata | Unsplash

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la presència de cossos estranys metàl·lics en diversos tipus de galetes amb xocolata comercialitzades a les botigues d'Aldi i Lidl.

Per què és important? En cas d'haver ingerit el producte, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana estar atent a símptomes adversos com ara dolor abdominal, febre i vòmits.

Què en sabem? L'alerta afecta tres tipus de galetes:

  • Cookies Aux Trois Chocolats de la marca Arizona. Comercialitzades per Aldi. Amb el número de lot 2334710 i data de consum preferent 11/09/2024.
  • Nougatelli de la marca McEnnedy. Comercialitzades per Lidl. Amb el codi EAN 2059315 i data de consum preferent 10/12/2024.
  • Grandino triple xocolata de la marca Sondey. Comercialitzades per Lidl. Amb el codi EAN 20706999 i data de consum preferent 12/12/2024.

Àrees afectades. La distribució inicial s'ha realitzat a les botigues d'Aldi i Lidl de diferents comunitats autònomes. 

  • Apareixen a la llista: Andalusia, Catalunya, Canàries, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia, País Basc i Regió de Múrcia.
  • No es descarta que aquests productes puguin haver estat redistribuïts a altres comunitats autònomes.

Recomanacions. Les autoritats aconsellen a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguin de consumir-los i que els tornin al punt de compra, d'on ja estan sent retirats.

  • L'OCU recomana mantenir-se atent al dolor abdominal, al pit o la gola, així com a febre, vòmits i, en el cas dels nens petits, irritabilitat, especialment durant les primeres 24 hores.
  • En cas de sospita cal contactar amb el 112.

Situació actual. De moment no hi ha coneixement de casos d'afectats a Espanya. 

Context. L'AESAN ha estat informada per les autoritats dels Països Baixos a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF). 

Categoria: Societat
Etiquetes: Consum Alimentació