Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Cas Alves

La Fiscalia recorrerà la condemna a Alves perquè augmenti la pena de presó

Actualitzat: Divendres, 1 de març de 2024. 14:37
Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

La Fiscalia de Barcelona ha decidit presentar recurs contra la sentència de Dani Alves que el va condemnar a quatre anys i mig de presó per violar una jove a una discoteca de Barcelona.

Per què és important? La pena de presó de Dani Alves és inferior a les que havien reclamat la Fiscalia, que demanava 9 anys de presó, i l'acusació particular, que en demanava 12 anys.

Què en sabem? El Ministeri Públic considera que es pot augmentar la pena de presó a l'exfutbolista, ja que no és aplicable l'atenuant de reparació de danys pels 150.000 euros.

  • Aquest recurs se sumarà al que presentarà l'advocada d'Alves, tot i que en sentit contrari.
  • La defensa del jugador insistirà en la innocència del jugador amb l'argument que les relacions van ser consentides. 
  • També demanaran que Alves quedi en llibertat provisional a l'espera de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre els recursos presentats.

D'altra banda, l'advocada de la víctima també podria presentar un recurs en el mateix sentit que la Fiscalia i sol·licitant que Alves tingui una pena de presó més alta.

Context: Dani Alves va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per haver violat una jove a la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 31 de desembre del 2022.

  • La pena és inferior a la que la Fiscalia i l'acusació particular demanaven.
  • Tot plegat és perquè el tribunal ha valorat com a atenuant de reparació del dany el fet que Alves diposités la indemnització en la fase d'instrucció, és a dir, la pena ha estat més baixa perquè l'acusat va dipositar 150.000 euros abans del judici.

Previsions: Final al pròxim 9 de març les parts poden presentar apel·lacions contra la condemna i l'Audiència de Barcelona haurà de decidir després sobre la petició d'excarceració del condemnat.