Societat
Bombers Generalitat
Foto: Bombers Generalitat | Departament d'Interior
Successos

Investiguen 6 Bombers de Sant Celoni per assetjament i masclisme a una companya

Temps de lectura: 2 minuts
Bombers Generalitat
Foto: Bombers Generalitat | Departament d'Interior

El Departament d’Interior ha obert expedient a sis bombers a qui una companya ha denunciat per presumptament haver tingut conductes d’assetjament, exhibicionisme i masclisme al parc de Sant Celoni, al Vallès Oriental.

Què en sabem? La treballadora assegura haver sofert assetjament i vexacions des que va entrar en aquest parc dels Bombers de la Generalitat el 2020, fa quatre anys, segons avança el diari 'Ara'.

  • A més, la víctima es va veure obligada a agafar-se la baixa laboral i encara no ha estat donada d'alta.
  • La denunciant ha assegurat que des del primer dia que va entrar al parc de Sant Celoni va rebre comentaris denigrants per part d'alguns dels seus companys. La dona assegura que l'obligaven a assumir tasques com cuinar i netejar que no li pertocaven, només per ser dona.
  • També ha denunciat que un company es va presentar davant d'ella despullat mentre la perseguia pel parc mentre ella intentava evitar-lo.

En detall: Un company que havia estat testimoni del comportament dels acusats va ser qui va enviar un correu a la direcció dels Bombers explicant el que passava. En tenir coneixement dels fets, es va activar el protocol de Funció Pública per casos d'assetjament. 

  • El cap de parc titular, que no està entre els acusats, sabia el que passava, però en comptes d'amonestar els causants, li va dir a la dona que no anés a les formacions ni als relleus per tal d'evitar posar-se en aquestes situacions. 

Situació actual: Un jutjat de Granollers ha assumit les diligències del cas, que està en la fase de declaracions, i que s'ha obert per un presumpte delicte d'assetjament laboral.