Societat
L'incendi al càmping de Pineda de Mar
Foto: L'incendi al càmping de Pineda de Mar | X
Incendi

Investiguen si l'incendi del càmping de Pineda de Mar podria ser intencionat

Temps de lectura: 2 minuts
L'incendi al càmping de Pineda de Mar
Foto: L'incendi al càmping de Pineda de Mar | X

Un incendi a un càmping de Pineda de Mar, al Maresme, ha deixat completament calcinats 17 bungalous i un cotxe que hi havia aparcat a l'exterior. A més, trenta-tres bungalous més s'han cremat parcialment o han resultat afectats pel foc.

Per què és important? Les flames s'han escampat molt de pressa per la filera de bungalous perquè a aquella hora bufava fort el vent a la costa del Maresme.

Què en sabem? Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest dilluns cap a les 4:00 de la matinada l'incendi iniciat cap a les 23:00 hores d'aquest diumenge, en què no consten ferits.

  • El foc, controlat cap a les 0.36 hores, ha cremat totalment un vehicle estacionat a l'exterior del recinte —que estava tancat per temporada— i 17 bungalous, mentre que 3 s'han cremat parcialment i una trentena han estat afectats.
  • Poc després de dos quarts d'una de la matinada, l'incendi ja estava pràcticament apagat i els bombers han remullat tota la nit la zona afectada del càmping, que tenia previst començar la temporada dilluns.

En detall: El càmping Enmar estava tancat i per sort no ha calgut desallotjar-lo ni lamentar cap ferit.

  • Tot i això, el fort vent que bufava ha fet que les flames s'escampessin molt de pressa i s'han pogut veure a quilòmetres de distància.
  • Les flames han alertat els veïns,  que també han sentit explosions, probablement dels materials de les cuines.

Les causes: La policia científica dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec del cas i està investigant l’origen del foc. Una de les hipòtesis podria ser que el foc hagi estat intencionat, ja que es van veure quatre focus actius a l'instant que cremaven.

  • L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha dit a Ràdio Calella, que no es descarta que fos intencionat per la presència de quatre focus ben diferenciats.
  • "No es tanca cap línia d’investigació. Que hi hagi diferents focus a la vegada… La policia hi està molt a sobre i que sigui intencionat és una de les opcions sobre les quals s’està treballant", ha dit.
  • La investigació revisarà les imatges de les càmeres de l’interior del recinte i més properes al perímetre que controla la Policia Local.