Societat
Seu de la Federació Catalana de Futbol
Foto: Seu de la Federació Catalana de Futbol | Google Maps
Mossos

Els Mossos escorcollen la seu de la Federació Catalana de Futbol

Actualitzat: Dimarts, 5 de març de 2024. 12:17
Temps de lectura: 2 minuts
Seu de la Federació Catalana de Futbol
Foto: Seu de la Federació Catalana de Futbol | Google Maps

Els Mossos d'Esquadra ha entrat a la seu de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona.

Què en sabem? Diversos agents han entrat a les instal·lacions del carrer Sicília de Barcelona aquest matí de dimarts.

  • Tal com ha pogut confirmar Betevé, un grup d'agents de paisà han entrat a la seu de l'ens federatiu i no han deixat entrar alguns dels treballadors que s'ho acostaven aquest dimarts.
  • Els Mossos d'Esquadra han confirmat que han entrat a la seu, però les diligències són secretes i no han donat detalls sobre quin és el cas que s'està investigant o si hi ha prevista cap detenció.

El més nou: Es tracta d'una investigació per presumptes irregularitats en les últimes eleccions, que es van celebrar el febrer de l'any passat amb victòria per a Joan Soteras. Entre altres coses, buscarien possibles actes falsificades.

Context: Fa pocs dies els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació relacionada amb l'assalt a la seu i el robatori, d'una caixa forta, on hi havia documentació del cas Soule.

  • Mitjançant un comunicat, la federació va fer públic el robatori. Els lladres van enregistrar a fons calaixos i armaris de l’Àrea de Presidència, Direcció General i el Departament de Comptabilitat. Expliquen que aquest és un fet que referma que coneixien les disposicions dels despatxos i qui treballa en ells.
  • La Federació explica que els lladres no es van emportar cap element de valor com televisors, ordinadors o trofeus, sinó que els delinqüents es van endur una caixa forta i documentació relativa al Cas Soule. 

En profunditat: El cas Soule és una operació que va iniciar la Guàrdia Civil al 2017 contra la corrupció a la Real Federació Espanyola de Futbol RFEF. 

  • El president de l'organisme, Ángel María Villar i el seu fill van ser detinguts i traslladats a dependències judicials. També van ser arrestats, Juan Padrón i Ramón Hernández Baussou.
  • La Fiscalia Anticorrupció acusava Villar d'un possible perjudici d'almenys 45 milions d'euros en les arques de la Federació.
Categoria: Societat