Societat
Metro Barcelona
Foto: Metro Barcelona | Ajuntament de Barcelona
8-M

Aturada general pel 8-M: aquests són els serveis mínims per la vaga a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Metro Barcelona
Foto: Metro Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Diversos moviments feministes i sindicats han cridat a una vaga general aquest 8 de març de 2024, Dia Internacional de la Dona. 

En detall: La Generalitat de Catalunya ja ha anunciat quins seran els serveis mínims que es mantindran per aquest 8-M i que afecten sectors com el transport públic, la sanitat, educació i mitjans de comunicació.

Afectacions al transport. Els serveis de transport públic, incloent-hi metro, bus, tramvia, FGC i Rodalies, podrien experimentar interrupcions. Tot i això, el Departament de Treball exigeix un mínim del 85% de disponibilitat del servei.

  • Rodalies i Regionals de Catalunya operat per Renfe Operadora: 85% durant tot el dia.
  • Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA; Transports de Barcelona, SA; FGC i Tram Barcelona: 85% durant tot el dia.
  • La resta de transports de viatgers urbans i interurbans i servei d’autobús que uneix Barcelona amb el seu aeroport: 85% del servei.
  • Transport de persones amb disminució: es manté el servei.

Afectacions als serveis sanitaris. Els serveis sanitaris, incloent-hi unitats d'emergències, unitats de cures intensives (UCI), cures coronàries, hemodiàlisi, neonatologia i paritoris, funcionaran amb un 100% de l'efectiu.

  • La resta de serveis no previstos en els apartats anteriors funcionaran amb el mateix règim que en un dia festiu, exceptuant aquells centres on la plantilla sigui igual a la dels dies laborables, en què passarà a ser del 50%.

Afectacions a educació. Cada centre educatiu públic o privat haurà de tenir un membre de l'equip directiu present. A més de dos docents per cada quatre classes a educació infantil i primària, i un docent per cada tres aules a educació secundària.

Consulta tots els detalls de les manifestacions feministes a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.