Societat
Gemma Ubasart i Amand Calderó en roda de premsa
Foto: Gemma Ubasart i Amand Calderó en roda de premsa | Twitter / @justiciacat
Presons

Gemma Ubasart manté la mà estesa als funcionaris de presons i els urgeix a negociar

Temps de lectura: 1 minut
Gemma Ubasart i Amand Calderó en roda de premsa
Foto: Gemma Ubasart i Amand Calderó en roda de premsa | Twitter / @justiciacat

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha comparegut en directe per analitzar la situació a les presons catalanes i les protestes de funcionaris. 

Per què és important? Els funcionaris de presons han reprès avui les protestes a les portes de les presons després de l'assassinat d'una treballadora a la presó de Mas d'Enric.

Què diu?  "És una situació greu, que ens preocupa. És necessari i urgent tornar a la normalitat i reconduir la situació", ha declarat la consellera de Justícia, en roda de premsa. 

  • Ubasart manté la mà estesa als sindicats i els urgeix perquè seguin a negociar: "Hem tornat a convocar els representants sindicals a les dues del migdia. Hem de parlar. Reiterem la demanda de diàleg", insisteix la consellera. 
  • A més, Ubasart obre la porta a avançar en el desplegament de millores al sistema, com la incorporació de més personal o la jubilació anticipada.
  • També el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, ha evitat l'autocrítica i ha fet una crida al diàleg per tractar les reclamacions dels funcionaris de presons: "Amb aldarulls no solucionarem res i dificultarem la situació".

D'on venim? Amand Calderó és a l'ull de l'huracà i els sindicats demanen la seva dimissió. També exigeixen la dimissió al departament de Justícia de la consellera Gemma Ubasart. 

  • A primera hora del matí, els funcionaris ja havien avisat que plantarien al Govern i no es presentarien a la reunió per intentar arreglar la situació.