Societat
Manifestació sindicats de presons
Foto: Manifestació sindicats de presons | X / @CATAC_IAC
Presons

Treballadors penitenciaris acusen Ubasart de "manipular": "No volem mans esteses tacades de sang"

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació sindicats de presons
Foto: Manifestació sindicats de presons | X / @CATAC_IAC

Els treballadors de Mas d'Enric tornen a plantar la consellera de Justícia, Gemma Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó i carreguen contra les seves propostes de diàleg. 

Per què és important? Gemma Ubasart ha assegurat avui que manté "la mà estesa" als sindicats i els ha insistit perquè seguin a negociar. També ha obert la porta a avançar en el desplegament de millores al sistema, com la incorporació de més personal o la jubilació anticipada. 

Què diuen? "No volem mans esteses tacades de sang de la Núria", han indicat els funcionaris, en al·lusió a l'assassinat d'aquesta treballadora a la presó de Mas d'Enric. 

  • Han acusat al Departament de Justícia de mentir i manipular i han exigit a la titular de Justícia que "admeti que no està preparada i plegui": Senyora consellera només li demanem que accepti i admeti que no està preparada, és com posar la guineu a vigilar la gallina".
  • També han denunciat que la mort de la Núria no és un fet puntual: "Demà puc ser jo o qualsevol dels meus companys", ha clamat una empleada visiblement afectada.
  • Els treballadors lamenten les paraules de la consellera i del secretari de Mesures Penals critiquen que després de cinc dies "ningú hagi assumit culpes" ni hagi sortit "a demanar perdó".

D'on venim? Prop de 200 funcionaris s'han concentrat a l'exterior de centre des de primera hora per denunciar la "manca de seguretat" que pateixen. A banda, també han exigit la dimissió del director de la presó: "És inacceptable que segueixi al càrrec" asseguren mentre lamenten la "manca de lideratge efectiu" per garantir la seguretat al centre.

  • Segons el Govern, uns 4.000 interns no poden sortir de les cel·les, en una situació de "confinament", en paraules de la consellera Gemma Ubasart, que ho considera pitjor que el que es va viure amb la pandèmia.