Societat
Un jove ataca una seu del PSOE amb una excavadora
Foto: Un jove ataca una seu del PSOE amb una excavadora | Twitter
Tribunals

Un agressor masclista i un detingut per atacar la seu del PSOE busquen beneficiar-se de l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
Un jove ataca una seu del PSOE amb una excavadora
Foto: Un jove ataca una seu del PSOE amb una excavadora | Twitter

Un vàndal que va atacar la seu del PSOE a Almendralejo i un acusat de violència masclista que va destrossar el calabós de Langreo intenten beneficiar-se de l'amnistia després d'afirmar que van cometre les seves malifetes "per la independència catalana".

Què en sabem? A Extremadura, un jove de 20 anys detingut la setmana passada per encastar una màquina excavadora contra el local del PSOE "sol·licitarà el reconeixement del dret del seu client a acollir-se a la Llei d'Amnistia".

  • A través d'un comunicat, l'advocat defensor sosté que el jove detingut "hauria de tenir el mateix dret a acollir-se a la Llei d'Amnistia que els separatistes catalans", ja que segons assenyala, "l'exclusió d'altres grups vulnera el principi d'igualtat davant la Llei", defensa.
  • "Si el jove va realitzar l'acció delictiva per protestar contra la política que ha portat a terme el govern d'Espanya amnistiant els que han vulnerat l'Ordenament Jurídic i han estat condemnats pel Tribunal Suprem, hauria de tenir el mateix dret d'acollir-s'hi i ser exonerat de responsabilitat penal", reafirma el lletrat.
  • Per tot això, sol·licitaran que "s'elevi una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea perquè es pronunciï sobre això".

En la mateixa línia, a Langreo, un home acusat de violència masclista va destrossar el calabós on se l'estava retenint i va afirmar fer-ho "per la independència catalana" per acollir-se a l'amnistia.

  • "Creia que estava en una comissaria dels Mossos", va afirmar el detingut davant el jutge, i que va causar alguns desperfectes "per la independència de Catalunya".

Per acabar: La tramitació de la llei d'amnistia es troba ara mateix en el Senat i es preveu que l'entrada en vigor de la llei es faci a finals de maig.