Societat
La consellera de Justicía, Gemma Ubasart
Foto: La consellera de Justicía, Gemma Ubasart | X / @justiciacat
Protestes

Els sindicats de presons tornaran a plantar Ubasart i preparen una manifestació a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera de Justicía, Gemma Ubasart
Foto: La consellera de Justicía, Gemma Ubasart | X / @justiciacat

Les presons catalanes funcionen aquest dimarts al matí amb normalitat, segons fonts del Departament de Justícia.

Per què és important? La mort d'una treballadora a mans d'un intern a la presó de Mas d'Enric ha generat una revolta per part dels treballadors de presons que demanen més seguretat, recursos i la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart.

Què en sabem? Els funcionaris de presons no han repetit aquest dimarts les protestes que sí van protagonitzar divendres, dissabte i dilluns i que van consistir en el bloqueig en els accessos per impedir els canvis de torn.

  • La protesta es va repetir dissabte a Quatre Camins i Joves i Wad-ras i aquest dilluns van ser generalitzades a totes les presons catalanes.

Previsions: Amb tot, els sindicats han donat una treva de 24 hores al Govern i no bloquejaran els accessos als centres penitenciaris fins dimecres.

  • Tot i això, avui a les deu del matí està prevista una roda de premsa al Col·legi de Periodistes on treballadors escollits de cada centre penitenciari explicaran les demandes que fan a la conselleria de Justícia.
  • En funció de com evolucioni la jornada d'avui es decidirà si es torna als bloquejos de cara a aquest dimecres.

A més, els sindicats estan preparant una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona per aquest dimecres.

Mentrestant, els sindicats tornaran a plantar el Govern aquest dimarts i reiteren l'exigència de dimissions de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

  • Els sindicats no consideren la consellera i el seu equip interlocutors vàlids.

D'on venim? Aquest dilluns el departament de Justícia es va comprometre a reforçar la vigilància dels serveis de les presons, incrementar el personal funcionari destinat a la vigilància dels serveis bàsics de les presons i reforçar els sistemes d'emergència, entre altres.

  • A més, la consellera va sortir fins a dues ocasions en roda de premses i va assegurar que la protesta no era legal i que no hi havia cap vaga convocada i a la tarda, després de la reunió del gabinet de crisi, va assegurar que les protestes, amb el bloqueig dels centres, eren "potencialment perilloses".
Categoria: Societat