Societat
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte amb els Mossos d'Esquadra
Foto: El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte amb els Mossos d'Esquadra | X / @interiorcat
Interior

Sindicats de Mossos denuncien la convocatòria d'una plaça "a mida" per a Major just en eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte amb els Mossos d'Esquadra
Foto: El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte amb els Mossos d'Esquadra | X / @interiorcat

Alguns sindicats dels Mossos d'Esquadra han esclatat contra el Departament d'Interior per la nova convocatòria d'una plaça de major pocs dies abans de l'avançament de les eleccions catalanes.

Per què és important? Les crítiques cap al Govern han arribat pel fet que la convocatòria s'hagi oficialitzat quan les eleccions ja estaven convocades, tot i que la decisió es va prendre abans.

Què en sabem? El sindicat policial USPAC ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la convocatòria d'una nova plaça de major dels Mossos d'Esquadra, el rang més alt de la policia.

  • En un comunicat, el sindicat denuncia que "és una plaça feta a mida després d’una reestructuració del cos policial que pretén dominar l’operativa des dels càrrecs polítics, assegurant-se tenir coneixement de totes les investigacions amb el vistiplau de l’actual comissari en cap".
  • “El comandament del cos és un autèntic desgavell en els darrers anys, on sempre s’ha volgut al capdavant a aquells que estiguessin en línia amb els governs de torn, i ara torna a haver-hi eleccions… Al final tindrem més majors que Playmobil a la botiga dels mossos”, alerta el portaveu del sindicat, Albert Palacio.

A més, des dels sindicats SAP-Fepol i SME-Fepol també es plantegen impugnar-ho.

  • Denuncien que no és "ni oportú, ni ètic, ni convenient que a dos dies de la celebració d'unes eleccions autonòmiques" la conselleria d'Interior avanci la convocatòria per ocupar la plaça de major, sense esperar a la formació de govern.
  • "Entenem que no haver-ho fet així debilita tant el propi cos de Mossos com totes les persones que poden ocupar la plaça, especialment el comissari en cap, Eduard Sallent", insisteixen.

D'on venim? El director dels Mossos, Pere Ferrer, ja va anunciar el 6 de març, abans de la convocatòria d'eleccions, el seu propòsit d'obrir el procés per designar un altre major dels Mossos.

  • La conselleria d'Interior ha obert aquest dimarts oficialment, abans que el Govern entri en funcions per les eleccions, el procés per tirar endavant aquest nou nomenament, fet que permetria situar en aquesta posició l'actual comissari en cap, Eduard Sallent.