Societat
Centre penitenciari de Ponent
Foto: Centre penitenciari de Ponent | Generalitat
Successos

Més inseguretat als centres penitenciaris catalans: quatre funcionaris ferits a la presó de Ponent

Temps de lectura: 1 minut
Centre penitenciari de Ponent
Foto: Centre penitenciari de Ponent | Generalitat

Continua la inseguretat als centres penitenciaris del territori. Ara, quatre funcionaris han estat ferits a la presó de Ponent, a Lleida, per un enfrontament entre reclusos. 

Per què és important? Mentre el Govern està en el punt de mira per l'assassinat d'una treballadora de Mas d'Enric en mans d'un reclús,  els funcionaris continuen en perill a les presons catalanes.

Què en sabem? L'enfrontament entre els presoners va començar aquest dimarts al matí, quan baixaven de les seves cel·les a les zones comunes. En aquest moment, els funcionaris van haver d'intervenir per separar-los i van decidir aïllar-ne tres.

  • Però no va ser suficient: A la tarda la tensió va tornar a sorgir al mateix mòdul i els presos es van tornar a barallar.
  • A causa d'aquest enfrontament multitudinari, cinc reclusos més van acabar en règim d'aïllament, mentre que quatre treballadors públics van haver de ser traslladats a la Mútua per ser atesos pels serveis mèdics per diverses lesions.

En detall: Segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), aquesta baralla és un fet més que constata la "situació insostenible" que demostra que l'assassinat d'una cuinera a Mas d'Enric no és un fet aïllat.

  • El CSIF assegura que cada dia pateixen agressions i que el col·lectiu de funcionaris està "oblidat" per l'administració. 
  • En aquest sentit, esmenten algunes de les reivindicacions que ja han posat de manifest en els darrers dies com són la demanda de més personal i mitjans, i que se'ls consideri com agents de l'autoritat per poder "garantir la convivència" a les presons.