Societat
Patrulla dels Mossos d'Esquadra en entorns ferroviaris
Foto: Patrulla dels Mossos d'Esquadra en entorns ferroviaris | Instagram / @mossos
Delinqüència

La inseguretat als trens del Maresme obligarà els Mossos a fer-hi vigilància permanent

Temps de lectura: 2 minuts
Patrulla dels Mossos d'Esquadra en entorns ferroviaris
Foto: Patrulla dels Mossos d'Esquadra en entorns ferroviaris | Instagram / @mossos

Els episodis constants de delinqüència als trens del Maresme han disparat totes les alarmes. Els actes vandàlics es produeixen tant a les estacions de Rodalies com a les vies i dins dels vagons. 

Per què és important? Els fets son tan greus que els Mossos d'Esquadra hauran d'activar mesures excepcionals per aconseguir reduir els problemes de seguretat que la ciutadania està patint en aquest entorn ferroviari. 

Què en sabem? Un equip específic d'agents de la policia catalana patrullarà permanentment les estacions del Maresme, segons ha avançat tvmataró. 

  • Lluitaran contra la delinqüència i el vandalisme als trens de Mataró i de tota la comarca. 
  • Molts alcaldes del Maresme fa mesos que expressen la seva preocupació per l'augment dels delictes i d'incidències de tota mena. 
  • Els Mossos d’Esquadra dotaran d’agents dues Unitats Regionals de Transport Urbà: la Regió Metropolitana Nord i la Sud.

En detall. De moment, però, caldrà esperar més d'un any.  

  • Segons tvmataró, aquests agents sortiran del grup de 1.700 que s’està formant a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
  • Es tracta de dues promocions de 850 policies: la primera estarà operativa la segona setmana d’agost i, l’altra, al juny del 2025.

Què ha dit? En una entrevista a aquesta televisió local, el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha donat detalls sobre aquestes mesures. 

  • "Un dels objectius és prevenir el delicte, l’altre és millorar la coordinació amb tots els operadors de transport públic. Després, també, hi ha una línia estratègica que és garantir el servei de les línies ferroviàries", ha afirmat Ferrer. 

Context. Una unitat similar ja funciona actualment a Barcelona amb l'objectiu de prevenir la inseguretat als trens però també reduir al màxim el temps de reacció en cas de delicte. 

Reaccions. El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró ha celebrat la notícia en una publicació a X (abans Twitter). 

  • Malgrat això, molts usuaris de les xarxes socials veuen aquesta mesura com una forma de normalització i acceptació de la delinqüència i la multireincidència i, en aquest sentit, demanen anar a l'arrel del problema.