Societat
Perruqueria 'Makeover' a Inca, Mallorca
Foto: Perruqueria 'Makeover' a Inca, Mallorca | Google Maps
Llengua

Un home agredeix una clienta d'una perruqueria de Mallorca per parlar en català

Temps de lectura: 2 minuts
Perruqueria 'Makeover' a Inca, Mallorca
Foto: Perruqueria 'Makeover' a Inca, Mallorca | Google Maps

Una clienta ha estat agredida en un local d'estètica i perruqueria de la localitat d'Inca, a Mallorca, per haver parlat en català, segons informa el diari 'Ara Balears'. 

Què en sabem? La dona ha entrat a la perruqueria i ha començat a explicar en català a la persona que l'ha atès el que volia. Tot seguit, l'home li ha contestat: "En castellà".

  • La clienta, en aquell moment, ha començat a demanar-ho en castellà, perquè, segons ha explicat al citat diari, "no té cap problema per parlar en castellà o en anglès".
  • L'agressió s'ha produït després de pronunciar una altra vegada una paraula en català, ja que no li sortia aquesta paraula en castellà. 
  • L'home ha empès la butaca on estava asseguda i, cridant, li ha dit: "Fora del meu local! T'he dit en castellà!". La dona s'ha dirigit llavors cap a la porta i, una vegada fora, l'agressor i un altre company de la perruqueria li han fet gestos d'insult traient el dit i cridant-li: "Som a Espanya" i "el mallorquí no és un idioma, a veure si te'n tems". 
  • Els fets han tingut lloc aquest dimarts a una perruqueria anomenada Makeover.

En detall: La víctima ha telefonat a la Conselleria de Consum per denunciar el cas i li han dit que malgrat que ho denunciï, "no tindrà cap conseqüència", ja que, segons li han explicat, Consum no recull denúncies "d'aquest tipus", sinó que es limita a tramitar denúncies en relació amb un producte en mal estat o defectuós, entre d'altres.

Per acabar: Els usuaris de les xarxes han posat el crit al cel després d'assebentar-se'n de la notícia i alguns han recomanat a la víctima que acudeixi a les autoritats per denunciar un delicte d'odi, amb l'agreujant d'agressió. 

Categoria: Societat