Societat
Vielha
Foto: Vielha | Flickr / calafellvalo
Agressió sexual

Presó per a un anestesista de l'Hospital de Vielha acusat d'agressió sexual amb submissió química

Temps de lectura: 1 minut
Vielha
Foto: Vielha | Flickr / calafellvalo

Un home de 45 anys va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el passat 11 de març i posteriorment va ingressar a presó per un suposat delicte d'agressió sexual amb submissió química.

Què en sabem? Es tracta d'un treballador de l'Hospital de Vielha, concretament un anestesista, però els fets no van tenir lloc al centre hospitalari.

  • El govern aranès ha informat en un comunicat que només hi va treballar quatre dies, i que va ser acomiadat en no superar el període de prova.
  • Fonts judicials han assenyalat que quan l'home va ser detingut, la fiscalia va demanar presó provisional comunicada i sense fiança, mesura que el jutjat va acordar.

En detall: El Conselh Generau d'Aran explica que l'anestesista només va treballar quatre dies a l'hospital públic i que "mai va entrar en contacte amb pacients". Estava en "període d'acolliment" i per això estava "sempre acompanyat per altres facultatius".

  • El govern de la Vall d'Aran indica que al presumpte agressor se li va rescindir el contracte "un dia abans dels fets", abans que s'acabés el període de prova.
  • Finalment, el Govern d'Aran ha manifestat el suport a la víctima i el compromís per "erradicar tot tipus de violència cap a les dones per aconseguir una societat més igualitària".

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat