Societat
L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat
Foto: L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat | X / @ajesplugues
Habitatge

Esplugues reitera la petició d’ajuda al Govern pels veïns d'El Barco: "No s'han posat en contacte"

Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat
Foto: L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat | X / @ajesplugues

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat espera la “col·laboració” de la Generalitat per oferir una alternativa d'allotjament als veïns desallotjats d'un edifici en estat de ruïna, conegut com El Barco.

Què diuen? El primer tinent d'alcaldia d'Esplugues de Llobregat i regidor d'Urbanisme, Eduard Sanz, ha reiterat aquest dimecres la petició d’ajuda a la Generalitat per reallotjar els veïns de l’edifici El Barco.

  • En una atenció als mitjans ha lamentat que tres dies després que es desallotgés l’edifici ningú del Govern s’ha posat en contacte amb ells per interessar-se per la situació dels afectats.
  • “No volem conflictes, però en situacions com aquesta les institucions han de col·laborar”, ha afegit tot recordant que l’Ajuntament està assumint el cost de reallotjar temporalment a 22 de les 38 famílies (16 han anat a casa de familiars).

En detall: L'Ajuntament ha atès des de dilluns 112 persones, de 37 unitats familiars, de les quals 10 -que inclouen 40 persones- van sol·licitar un allotjament temporal d'emergència.

  • Sanz ha explicat que aquest dimarts van ubicar una família de quatre persones en un habitatge de propietat municipal, preveuen que dues famílies s'allotgin en dos habitatges més aquest dimecres, estan "en gestió" d'11 habitatges per a aquest dimecres o dijous, i estan treballant per poder oferir més pisos.

Paral·lelament, el regidor també ha explicat que estan intentant convèncer a les 4 persones que encara hi ha a l'edifici perquè marxin.

  • Ha dit que estan pendents de l'informe dels Bombers, que entén que "indicarà que la situació de l'edifici, com s'havia declarat, està en ruïna, per això s'ha de desallotjar", així com el decret del desallotjament definitiu de l'edifici per part del jutjat.
  • Sanz assegura que no han deixat de parlar amb les persones que segueixen a l'edifici, amb el suport de mediadors i els serveis socials de l'Ajuntament perquè vegin i entenguin la situació.

Previsions: Quan l'edifici es desallotgi definitivament i els veïns recuperin les seves pertinences, s'enderrocarà l'edifici.

Context: L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat va desallotjar aquest dilluns un edifici amb 38 famílies per l'"estat de ruïna" en què es troba.

Categoria: Societat