Societat
Concentració dels treballadors de presons a Brians 2 (arxiu)
Foto: Concentració dels treballadors de presons a Brians 2 (arxiu) | X / @SamarretesN
Crisi a les presons

Els funcionaris de presons protesten contra la negociació dels sindicats i el departament

Temps de lectura: 2 minuts
Concentració dels treballadors de presons a Brians 2 (arxiu)
Foto: Concentració dels treballadors de presons a Brians 2 (arxiu) | X / @SamarretesN

Treballadors de les presons de Brians 1 i Brians 2 tornen a bloquejar els accessos aquest dijous al matí. Els concentrats protesten en contra de la negociació iniciada entre els sindicats i el Departament de Justícia, ja que asseguren que els primers van actuar de manera unilateral i no van consultar a la plantilla.

Per què és important? Els concentrats continuen exigint la dimissió d'Ubasart i Calderó i alerten que aquesta és la línia vermella.

En detall: Els protestants han tornat a fer fogueres amb pneumàtics a les portes dels dos centres penitenciaris i només permetran l'accés dels serveis essencials.

  • S'hi han desplegat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra per garantir l'ordre públic en les protestes.

Què demanen? Els concentrats protesten en contra de la negociació iniciada entre els sindicats i el Departament de Justícia. Consideren que els representants sindicals han actuat de manera unilateral i sense consultar-ho amb la plantilla.

  • A més, defensen que les dues taules de negociació creades, una sobre mesures laborals i la segona sobre seguretat, no tenen sentit.

Previsions: Els treballadors, que han convocat vagues per al 26 d'abril i l'11 de maig, mantenen que les línies vermelles són les dimissions de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

D'on venim? La darrera protesta dels funcionaris de presons va ser el 25 de març i va coincidir amb la sortida de l'exfutbolista acusat de violació, Dani Alves.

  • Després, el 27 de març, el Departament de Justícia va cessar el director del centre penitenciari de Mas d'Enric a conseqüència de l'assassinat de la cuinera de la presó en mans d'un reclús.
Categoria: Societat