Societat
Concentració dels treballadors de presons a Brians 2
Foto: Concentració dels treballadors de presons a Brians 2 | X / @SamarretesN
Presons

Treballadors de presons denuncien 100 agressions a funcionaris en 12 dies i Justícia ho nega

Temps de lectura: 2 minuts
Concentració dels treballadors de presons a Brians 2
Foto: Concentració dels treballadors de presons a Brians 2 | X / @SamarretesN

Empitjora la situació a les presons catalanes. Els treballadors de les presons s’han tornat a manifestar avui, a les portes de Brians 2, on han denunciat que hi ha hagut un centenar d’agressions a interns i funcionaris aquests darrers dotze dies, des de l'assassinat d’una cuinera al centre penitenciari de Mas d’Enric.

Per què és important? La crisi a les presons es manté a causa de "la inacció" de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, després de la mort d'una treballadora a mans d'un intern a la presó de Mas d'Enric. Els treballadors denuncien que fan falta més personal i mitjans, i que se'ls consideri com agents de l'autoritat per poder "garantir la convivència" a les presons.

Què diuen? A les portes del centre penitenciari de Brians 2, una cinquantena de treballadors han mostrat pancartes en què es podia llegir "La Núria ha mort assassinada" i "Aragonès còmplice".

  • Fonts penitenciàries han confirmat que el dissabte un intern va causar una rascada a un funcionari i un cop al dit a un altre a Ponent, i que el diumenge dos funcionaris dels Lledoners van rebre un cop a la cara i un cop al mentó, respectivament, per part de dos interns diferents.
  • Els treballadors continuen demanant que la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó pleguin o que el president de la Generalitat els destitueixi.
  • Una treballadora ha explicat que en els darrers dotze dies una setantena d’interns han patit alguna agressió i també una trentena de funcionaris, siguin per agressions directes o perquè s’han lesionat durant una intervenció. "Cada dia una desena de persones ha patit una agressió", ha dit. 

Per la seva part, i basant-se en "la xifra global", fonts del Departament de Justícia han negat que s’hagi produït aquest volum d’agressions en aquest període de temps.