Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Violació

Dani Alves surt de la presó després de pagar la fiança d'ún milió d'euros

Actualitzat: Dilluns, 25 de març de 2024. 16:29
Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

Cinc dies després que l'Audiència de Barcelona acordés la llibertat provisional sota fiança, l'entorn de Dani Alves ha aconseguit reunir els diners i podrà sortir de la presó en les pròximes hores.

Què en sabem? Segons avança La Vanguardia, després d'un cap de setmana intens amb reunions presencials i telefòniques, la defensa de l'exfutbolista ha aconseguit reunir aquest dilluns els diners en un compte del tribunal que el va condemnar i ara l'ha deixat en llibertat provisional mentre es resolen els recursos presentats per les dues parts.

  • Els diners, segons l'esmentat rotatiu, no procedeix dels fons que li ha de retornar Hisenda, segons fonts de l'entorn.

El més nou: Alves ha sortit de la presó de Brians 2 aquesta tarda, cap a les 16:20, acompanyat de la seva advocada.

En detall: L'entorn d'Alves comptava amb l'ajuda econòmica del pare de Neymar, però la pressió sobre aquests va fer que es desvinculés dels fets. El pare va emetre un comunicat per deixar clar que la seva família es desvincula d'aquest cas i no pagarà cap fiança.

  • "És una situació diferent de l'anterior, en què la justícia espanyola ja ha decidit la condemna", diu el comunicat.

D'on venim? L'Audiència de Barcelona va acordar la setmana passada la llibertat provisional per Alves si paga un milió d'euros. Se li han retirat els dos passaports i se li ha imposat una ordre d'allunyament de la víctima, a més de presentar-se presencialment cada setmana a l'Audiència de Barcelona.

  • L'exfutbolista brasiler va demanar la seva llibertat a l'espera que hi hagi sentència ferma. Va declarar per videoconferència des de la presó de Brians on va deixar clar que no té cap intenció de fugar-se, tot remarcant que el lloc de residència és a Barcelona.
  • La seva defensa al·lega que la pena és inferior als cinc anys, que ja n’ha complert una quarta part i que no té capacitat econòmica per fugir.

Context. Dani Alves va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per haver violat una jove a la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 de desembre del 2022. L'exfutbolista es troba en presó preventiva des del mes de gener del 2023.

  • A més de la pena de 4 anys i mig de presó, la sentència també demana a Alves 5 anys de llibertat vigilada, 9 anys d'ordre d'allunyament de la víctima i el pagament de 150.000 euros d'indemnització a la víctima.
Categoria: Societat