Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Agressió sexual

Llibertat provisional per a Dani Alves si paga una fiança d'un milió d'euros

Actualitzat: Dimecres, 20 de març de 2024. 11:51
Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

L’Audiència de Barcelona ha accedit a concedir la llibertat provisional a Dani Alves, condemnat a quatre anys i mig de presó per violació a una noia a la discoteca Sutton, a canvi d’una fiança d’un milió d’euros.

En detall: L'Audiència de Barcelona li ha imposat una fiança d'un milió d'euros i li han retirat els dos passaports.

  • També li imposen una ordre d'allunyament de la víctima i li prohibeixen la comunicació.
  • Tanmateix, Alves haurà de presentar-se en persona cada setmana a l'Audiència de Barcelona.

D'on venim? A la vista d'aquest dimarts l'exfutbolista brasiler va demanar la seva llibertat a l'espera que hi hagi sentència ferma.

  • Va declarar per videoconferència des de la presó de Brians on va deixar clar que no té cap intenció de fugar-se, tot remarcant que  el lloc de residència és a Barcelona.
  • La seva defensa al·lega que la pena és inferior als cinc anys, que ja n’ha complert una quarta part i que no té capacitat econòmica per fugir.

Per la seva banda, la Fiscalia i l'acusació particular, que representa la víctima, asseguren que el risc de fuga és més elevat ara que ha estat condemnat, i recorden que han recorregut contra la sentència per reclamar 9 i 12 anys de presó.

Context. Dani Alves va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per haver violat una jove a la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 de desembre del 2022. L'exfutbolista es troba en presó preventiva des del mes de gener del 2023.

  • A més de la pena de 4 anys i mig de presó, la sentència també demana a Alves 5 anys de llibertat vigilada, 9 anys d'ordre d'allunyament de la víctima i el pagament de 150.000 euros d'indemnització a la víctima. 
  • Alves està pràcticament a les portes d'haver complert una quarta part de la condemna, fet que li permet sol·licitar permisos penitenciaris.