Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Violació

Dani Alves diu a l'Audiència de Barcelona que no es fugarà si queda en llibertat

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

L’exfutbolista brasiler del Barça Dani Alves ha demanat aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona la seva llibertat a l’espera de la sentència ferma del cas de violació d'una jove en una discoteca de Barcelona pel qual va ser condemnat a quatre anys i mig de presó.

Per què és important? L'exfutbolista està pràcticament a les portes d'haver complert una quarta part de la condemna, fet que li permet sol·licitar permisos penitenciaris.

Què en sabem? En la breu vista per la petició de llibertat, Alves ha intervingut per videoconferència des de la presó de Brians on està reclòs des del gener del 2023 i ha assegurat que segueix confiant en la justícia i que mai fugirà.

  • Alves ha assegurat al tribunal que es quedarà a Espanya fins que es resolgui el procés, i ha afegit que el lloc de residència és a Barcelona.
  • La seva defensa al·lega que la pena és inferior als cinc anys, que ja n’ha complert una quarta part i que no té capacitat econòmica per fugir.

Per la seva banda, tant la Fiscalia com l'acusació particular, que representa la denunciant, s'han oposat a la sortida d'Alves de la presó.

  • Asseguren que la condemna no és ferma i els seus recursos precisament s'han presentat per intentar pujar la condemna d'Alves després d'una sentència polèmica.
  • A més,  han insistit que el risc de fuga continua vigent (un dels motius pels quals Alves va entrar en presó preventiva en un inici), ja que el futbolista té la dobla nacionalitat espanyola i brasilera i no hi ha conveni d'extradició amb el Brasil.

Previsions: La sessió ja ha acabat i ho ha fet sense veredicte, que se sabrà en les properes hores.

Context: En el recurs presentat pels advocats de Dani Alves demanaven aquesta mesura mentre la sentència no sigui ferma.

  • L'advocada Inés Guardiola va presentar el 8 de març el recurs d'apel·lació contra la sentència de l'Audiència de Barcelona i, a més, la petició de la celebració de la vista que resolgui la posada en llibertat del condemnat, fins que es resolguin els recursos.

Tot i això, fa dues setmanes la Fiscalia també va anunciar que presentaria un recurs demanant un augment de la pena de presó, ja que considera que no és aplicable l'atenuant de reparació de danys pels 150.000 euros.

  • L'advocada de la víctima també podria presentar un recurs en el mateix sentit que la Fiscalia i sol·licitant que Alves tingui una pena de presó més alta.