Societat
Dani Alves en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves en una fotografia d'arxiu | CONTACTOPHOTO
Cas Alves

L'Audiència de Barcelona decidirà aquest dimarts si Dani Alves surt de la presó

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves en una fotografia d'arxiu | CONTACTOPHOTO

L'Audiència de Barcelona decidirà aquest dimarts si l'exfutbolista Dani Alves podrà sortir del centre penitenciari Brians 2 o continua tancat, mentre no hi hagi sentència ferma sobre el cas.

Per què és important? L'exfutbolista està pràcticament a les portes d'haver complert una quarta part de la condemna, fet que li permet sol·licitar permisos penitenciaris.

Què en sabem? La decisió es prendrà en una vista aquest dimarts 19 de març a partir de les 9:00.

  • En el recurs presentat pels advocats de Dani Alves demanaven aquesta mesura mentre la sentència no sigui ferma.
  • L'advocada Inés Guardiola va presentar el 8 de març el recurs d'apel·lació contra la sentència de l'Audiència de Barcelona i, a més, la petició de la celebració de la vista que resolgui la posada en llibertat del condemnat, fins que es resolguin els recursos.

Tot i això, fa dues setmanes la Fiscalia també va anunciar que presentaria un recurs demanant un augment de la pena de presó, ja que considera que no és aplicable l'atenuant de reparació de danys pels 150.000 euros.

  • L'advocada de la víctima també podria presentar un recurs en el mateix sentit que la Fiscalia i sol·licitant que Alves tingui una pena de presó més alta.

A la pràctica: Els recursos poden tardar uns quatre o cinc mesos a resoldre's, i per això, la defensa d'Alves considera que ha de poder estar en llibertat perquè la condemna és relativament baixa i ja ha complert 13 mesos de presó preventiva.

Context: Dani Alves va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per haver violat una jove a la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 31 de desembre del 2022.

  • La pena és inferior a la que la Fiscalia i l'acusació particular demanaven.
  • Tot plegat és perquè el tribunal ha valorat com a atenuant de reparació del dany el fet que Alves diposités la indemnització en la fase d'instrucció, és a dir, la pena ha estat més baixa perquè l'acusat va dipositar 150.000 euros abans del judici.

A més dels quatre anys i mig de presó, el tribunal va imposar a l'exfutbolista cinc anys de llibertat vigilada i també la prohibició d'apropar-se i comunicar-se amb la víctima durant nou anys i mig.