Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Instagram / @mossos
Successos

Roba amb violència a un taxista i el conductor posa els quatre intermitents per alertar als Mossos

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Instagram / @mossos

La inseguretat que pateixen els taxistes no afluixa. Els Mossos d'Esquadra han intervingut aquesta vegada en un robatori amb violència i intimidació a un taxista de Tarragona gràcies a la ràpida reacció del conductor. 

Què en sabem? Els fets van tenir lloc el diumenge passat, al voltant de les quatre de la matinada, quan una patrulla que estava fent tasques rutinàries per l'N-340 a Tarragona va observar un taxi que s'aproximava en sentit contrari i, sobtadament, va accionar els quatre intermitents.

  • Això va fer sospitar els agents i van decidir canviar de direcció per seguir al taxista. Abans d'arribar a l'enllaç amb la carretera T-11, el vehicle va aturar-se i els dos ocupants van sortir corrents. 
  • Els dos policies també van sortir corrent del cotxe patrulla i van poder interceptar a un dels dos homes que marxaven corrent, que va resultar ser el conductor del taxi.
  • El taxista va explicar que estava sent víctima d'un robatori i que el lladre l'estava amenaçant amb un ganivet per robar-li els diners. L'home va explicar que l'havia recollit a Salou i que l'havia amenaçat amb un ganivet per robar-lo durant el trajecte cap a Tarragona.
  • Després de recopilar tota la informació, la patrulla va facilitar la descripció del sospitós a altres unitats, que el van localitzar poc després sortint d'un lloc amagat en una zona de vegetació de la mateixa via.

Situació actual: Els agents van localitzar roba i altres elements personals que el sospitós havia llençat durant la seva fugida i el van detenir com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació.

  • Els mossos van procedir a arrestar el jove, de 24 anys i de nacionalitat estrangera. El detingut va comparèixer davant del jutge d'instrucció de guàrdia de Tarragona el passat dilluns i va quedar en llibertat amb càrrecs. 

El més nou: L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (Apdcat) ha avalat l'ús de càmeres de vigilància als taxis per "perseguir agressions i altres conductes delictives" que es produeixin a l'interior dels vehicles, tal com demanava el sector davant l'augment de la inseguretat que pateixen els taxistes. 

  • L'enregistrament d'imatges "podria ser lícit a l'empara de l'interès legítim" i consideren que en cas d'instal·lar càmeres s'haurà de col·locar un dispositiu que informatiu en un lloc "prou visible" per alertar de l'existència de la càmera, la identitat del conductor i la possibilitat d'exercir els drets de protecció de dades.