Societat
Nolotil
Foto: Nolotil
Salut

La Fiscalia investiga els efectes adversos del Nolotil: pot arribar a provocar la mort

Temps de lectura: 2 minuts
Nolotil
Foto: Nolotil

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha acordat obrir una investigació pels efectes adversos que té per a la salut el consum del medicament Nolotil.

Què en sabem? L'Associació El Defensor del Pacient ha presentat una denúncia per la producció d'efectes adversos per a la salut dels ciutadans i destaca que per això "ha estat prohibit a diversos països”.

  • Diu el fiscal que "resulta necessària la pràctica de diligències amb l'objectiu de comprovar si hi ha o no risc d'efectes adversos a la salut dels ciutadans pel subministrament del medicament Nolotil i, si s'escau, valorar la possible exigència de responsabilitat contra les entitats responsables de la seva fabricació, comercialització, validació i utilització".

Efectes secundaris: A Espanya, el Nolotil és un dels analgèsics més receptats per a dolors intensos que no marxen amb la ingesta de Paracetamol.

  • No obstant això, en alguns països com els Estats Units, el Regne Unit i Irlanda, aquest fàrmac està prohibit per un estrany efecte secundari que pot conduir a un trastorn immunitari anomenat agranulocitosi.
  • L'agranulocitosi és una afecció greu que es produeix quan hi ha un nombre molt baix de granulòcits, un tipus de glòbul blanc, a la sang. Els granulòcits són una part important del sistema immunitari i ajuden a combatre les infeccions.
  • Els símptomes principals de l'agranulocitosi inclouen febre, calfreds, debilitat general, mal de coll, nafres a la boca o a la gola, sagnat de les genives, mal d'os, pressió arterial baixa, batecs cardíacs ràpids, dificultat per respirar, pneumònia i shock.

Més de 40 morts

  • A l'escrit de la Fiscalia també s'assenyala que s'està duent a terme un procediment similar per una denúncia interposada per l'Associació d'Afectats per Fàrmacs, que va emprendre accions legals l'any 2011 també davant Audiència Nacional perquè el Nolotil també sembla estar relacionat amb més de 40 morts. 
  • L'efecte secundari de l'agranulocitosi que provoca Nolotil fa que sigui més difícil al cos combatre els gèrmens i així qui la pateix està més inclinat a patir infeccions greus i pot arribar a provocar-li la mort.

 

Categoria: Societat