Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | X / @mossos
Successos

Detingudes 10 immigrants per fingir ser víctimes de violència masclista per obtenir els papers

Temps de lectura: 1 minut
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | X / @mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lleida almenys 10 dones d'origen estranger que fingien ser víctimes de violència masclista per obtenir els papers i acollir-se a ajudes.

Què en sabem? Les detingudes volien aprofitar una escletxa legal que permet atorgar una autorització excepcional de residència a les dones que hagin patit agressions per part d'una parella o exparella. També podien optar a una sèrie d'ajudes socials.

  • Les detingudes pagaven homes amb greus problemes econòmics i de drogoaddicció per simular agressions al mig del carrer i més tard denunciar-los com si fossin les seves parelles.
  • La investigació es va iniciar fa uns mesos quan la policia va sospitar de l'existència d'una trama dedicada a l'obtenció de documentació amb denúncies falses per simular ser víctimes de violència masclista.
  • Els agents van registrar més de sis habitatges, la majoria a domicilis del Barri Antic de Lleida, als carrers Cavallers, Sant Andreu, Joan Baget i Mart, entre d'altres. 

Situació actual: Els Mossos d'Esquadra han detingut 10 dones i 1 home, tots d'origen marroquí, investigats per falses denúncies, simulació de delicte, falsedat, afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

  • La investigació de la Unitat de Recerca Segrià-Pla-les Garrigues continua oberta i no es descarten noves detencions.