Societat
Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume
Foto: Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume | Principal
Presons

Els sindicats de presons tornen a plantar el departament de Justícia

Temps de lectura: 2 minuts
Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume
Foto: Treballadors penitenciaris protesten a la plaça Sant Jaume | Principal

Els sindicats no s'han presentat a la reunió amb el Departament de Justícia prevista per aquest dimarts sobre les condicions laborals.

Per què és important? Aquesta havia de ser la primera trobada per tractar la qüestió de les condicions laborals, després que a principis de mes es reprenguessin les negociacions entre sindicats i conselleria.

En detall: Els sindicats de presons, representats per UGT, CCOO, Iac-Catac i Intersindical, han tornat a deixar plantada la conselleria de Justícia de la Generalitat.

  • La d'avui havia de ser la primera trobada sobre aquesta temàtica, després que a principis de mes s'acordés la creació de dues taules de negociació. La primera, sobre seguretat, sí va celebrar una primera trobada dijous passat.

Situació actual: La reunió d'aquest dimarts estava prevista a les 10:00 per negociar les condicions econòmiques, i hi estaven convocats tots els sindicats menys Acaip i Marea Blava (amb menys representació).

  • Una vintena de treballadors de presons s'han concentrat a les portes de la conselleria a Barcelona, des d'on han celebrat la no assistència dels sindicats, amb qui s'havien mostrat crítics anteriorment per accedir a negociar; i han tornat a demanar dimissions.

Què diuen? El responsable de Csif Presons Catalunya, Alberto Gómez, ha assegurat que aquesta reunió era una "cortina de fum per garantir-se un mes tranquil".

  • Ha lamentat que la consellera Gemma Ubasart i el secretari general de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Armand Calderó, no dimiteixin, i ja ha indicat que no assistiran a les pròximes reunions fins que ni passin les eleccions del 12-M.
  • Aquest divendres hi ha convocada una altra reunió per parlar de seguretat, però preferim ajornar-la. Ni hi anirem", ha avisat Gómez.

A la pràctica: Els sindicats han convocat vaga per al 26 d'abril i per a l'11 de maig, coincidint amb l'inici de campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig i amb la jornada de reflexió.

Categoria: Societat