Societat
Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil
Foto: Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil | Pexels
Successos

Detenen un depredador sexual per assetjar més de 20 joves a les xarxes

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil
Foto: Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil | Pexels

La Policia Nacional ha detingut un "perillós depredador sexual" que presumptament va assetjar més de 20 víctimes a tot Espanya a través de xarxes socials.

Per què és important? Els agents van recopilar fins a 22 denúncies interposades a Oviedo, Barcelona, ​​Palència, Madrid, Palma de Mallorca, Torrejón de Ardoz i Granada, i van detectar nexes comuns a totes elles.

Els fets. El detingut, menor d'edat com la majoria de les víctimes, presumptament va suplantar la identitat d'un jove de Barcelona a qui va sostreure les fotografies de xarxes socials per utilitzar-les als perfils amb què operava.

  • Contactava amb les víctimes per després "extorsionar-les sexualment a través d'una altra plataforma" i, a més, va sol·licitar a diferents persones que s'obrissin perfils en xarxes socials perquè a ell ja no li permetien crear-ne més.

En detall: La investigació es va iniciar arran de diverses denúncies a diverses províncies espanyoles, i els investigadors van observar que hi havia un mateix 'modus operandi'.

  • Els investigadors es van centrar en el jove que apareixia als perfils de xarxes, però després de diverses gestions, "van acreditar la seva innocència comprovant que algú estava usurpant la seva identitat", i després van acreditar que darrere de les denúncies hi havia el detingut.
  • La quantitat de perfils dificultava localitzar el responsable de l'assetjament, ja que es geolocalitzaven a diferents llocs de l'estat. 
  • Amb una ordre d'entrada i registre, els agents van detenir el presumpte autor dels fets i van confiscar el telèfon mòbil utilitzat que "contenia evidències dels fets".

Previsions: El menor va ser posat a disposició de la Secció de Menors de la Fiscalia, i l'autoritat judicial en va decretar l'ingrés cautelar en règim tancat.

A la pràctica: La policia espanyola recomana no confiar la identitat a persones que no coneixes a la vida real ni tampoc enviar-los contingut sexual.

  • Ara bé, si ja ho has fet i t'estan extorsionant, has d'explicar-ho als pares i no cedir al xantatge.

Categoria: Societat