Barcelona i Àrea
El moment de la detenció
Foto: El moment de la detenció | Guàrdia Civil
Terrorisme

Detenen un presumpte gihadista a Barcelona amb connexions amb terroristes d'altres països

Temps de lectura: 1 minut
El moment de la detenció
Foto: El moment de la detenció | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona una persona per la seva presumpta pertinença a l'organització terrorista Daesh.

Què en sabem? La investigació de la Guàrdia Civil ha mostrat les connexions internacionals que tenia aquesta persona, qui s'havia posat en contacte amb altres simpatitzants de la causa gihadista en altres països.

  • El cos policial destaca especialment les relacions que mantenia amb gihadistes detinguts recentment al Canadà i Suècia.
  • A través dels seus perfils difonia i traduïa abundant contingut gihadista sobre activitats terroristes dutes a terme a diferents escenaris, i material idoni per a la fabricació d'explosius.
  • Els agents han pogut observar que el detingut mantenia estrictes mesures de seguretat en les comunicacions amb l'ús d'eines que li permetien tenir un anonimat a la xarxa i operar clandestinament.

En detall: Després de la detenció i el registre realitzat es continua amb la pràctica d'altres diligències que puguin permetre aclarir la seva implicació en possibles complots terroristes internacionals.

  • El detingut va ser posat a disposició judicial aquest dimarts 19 de març, havent estat decretada la mesura d'ingrés a la presó provisional.

Context: L'operació es va iniciar l'any passat, quan els agents van detectar una persona que s'estava radicalitzant i feia servir plataformes de missatgeria instantània encriptades per mostrar el seu suport actiu a favor de l'organització terrorista Daesh.