Societat
Dani Alves sortint de la presó
Foto: Dani Alves sortint de la presó | X
Cas Alves

L'Audiència de Barcelona desestima els recursos i manté en llibertat provisional Dani Alves

Temps de lectura: 1 minut
Dani Alves sortint de la presó
Foto: Dani Alves sortint de la presó | X

L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos interposats per les acusacions contra la llibertat sota fiança de Dani Alves. Així, l'exjugador podrà seguir en llibertat sota fiança fins que no hi hagi sentència ferma.

Per què és important? L'exjugador de futbol ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó per violar una jove a la discoteca Sutton el desembre de 2022.

Què en sabem? En la resolució, el tribunal manté que "la finalitat de la presó provisional no pot, en cap cas, avançar els efectes d'una hipotètica pena que pogués ser-li imposada a l'acusat, ja que amb aquesta finalitat, la privació de llibertat excediria els límits constitucionals reconeguts a la Constitució Espanyola, que reconeix el dret de tota persona a la llibertat, de manera que ningú no en podrà ser privat, si no és en els supòsits establerts en aquest precepte i en els casos i formes previstos mitjançant la llei".

  • A més, el tribunal considera "descartat el risc de fuga d'acord amb la gravetat de la pena, i encara concorrent una finalitat constitucional i legalment legítima, la mesura de presó només procediria quan no existeix un altre mitjà menys perjudicial per al dret fonamental a la llibertat".

D'on venim? El passat 25 de març, Dani Alves sortia de la presó després de pagar un milió d'euros. El jugador estarà en llibertat provisional fins que els tribunals decideixin resoldre els recursos presentats per les dues parts.