Societat
Cartell a la concentració de Madrid en record de la cuinera assassinada
Foto: Cartell a la concentració de Madrid en record de la cuinera assassinada | X / @MBPresons
Presons

Els funcionaris de presons catalans criden "Ubasart dimissió!" a Madrid

Temps de lectura: 2 minuts
Cartell a la concentració de Madrid en record de la cuinera assassinada
Foto: Cartell a la concentració de Madrid en record de la cuinera assassinada | X / @MBPresons

Els funcionaris de presons catalans han viatjat aquest dimecres a la nit cap a Madrid per arribar puntuals a la manifestació convocada al matí a la capital espanyola per exigir més seguretat per als professionals dels centres penitenciaris. 

Per què és important? Tres noms han sonat ben fort a la protesta: un, el de la Núria, en record i homenatge a la cuinera assassinada a mans d'un intern a la presó de Mas d'Enric. Els altres dos, el de Gemma Ubasart, consellera de Justícia, i el d'Armand Calderó, secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, per un motiu ben diferent: en continuen demanant la dimissió. 

Què en sabem? Sindicats, col·lectius i associacions que representen els funcionaris de les presons catalanes continuen units en la missió de fer valer els seus drets i pressionar perquè destitueixin els responsables de Justícia que no els estan defensant. 

  • "Sense seguretat no hi ha reinserció", han reclamat els professionals dels centres penitenciaris, enmig de pancartes, crits de protesta i fum blau. 
  • "Exigim la dimissió dels nostres dirigents", han recordat. 

Amb més detall. Durant la manifestació a Madrid, els participants han fet sonar 'El Cant dels Ocells', com a "símbol de respecte" cap a la Núria, la víctima del crim a la presó tarragonina.

  • Els funcionaris de presons catalans s'han unit, així, als de Madrid, que han volgut mostrar la seva solidaritat. 

  • Els manifestants catalans s'han desplaçat de nit en diversos autocars. 

Finalment, aquests dies també es pot veure a les xarxes socials el malestar que ha provocat la decisió del Govern de reubicar Francesc Romero, antic director del centre penitenciari Mas d'Enric, a un càrrec de major responsabilitat com a coordinador de seguretat de les presons catalanes. 

Cartell de la manifestació