Societat
Joaquín Aguirre
Foto: Joaquín Aguirre | EFE
Successos

El jutge que investiga els vincles de Puigdemont amb Rússia rep un fals paquet bomba

Temps de lectura: 1 minut
Joaquín Aguirre
Foto: Joaquín Aguirre | EFE

Joaquín Aguirre, el jutge que porta el cas Volhov i també el cas Negreira, ha rebut al jutjat de Gran Via de les Corts Catalanes un paquet bomba que ha resultat ser fals. 

Per què és important? Joaquín Aguirre investiga els possibles vincles de Carles Puigdemont i del seu entorn amb Rússia, en l'anomenat cas Volhov, i també instrueix el cas Negreira, sobre la presumpta trama de corrupció arbitral amb el Barça com a acusat principal.

Què en sabem? El paquet contenia un temporitzador electrònic acompanyat d'una bossa que simulava una càrrega explosiva. En obrir-lo, apareixia una pantalla amb números a mode d'un compte enrere.

  • Malgrat l'ensurt, després de la intervenció dels artificiers dels Mossos d'Esquadra, s'ha conclòs que era una falsa alarma.
  • Després de rebre el paquet, els treballadors del jutjat el van passar per un escàner. En fer-ho, no va saltar l'alarma i quan el van obrir es van topar amb un paquet aparentment explosiu.
  • La direcció estava escrita a sobre del paquet a mà amb un bolígraf de tinta blava. L'individu autor dels fets ha col·locat dos segells i no ha escrit remitent.
  • Segons avança el diari 'El Mundo' l'enviament preocupa les forces de seguretat de l'Estat perquè interpreten aquesta acció com una amenaça per atemorir el jutge. 

D'on venim? Joaquín Aguirre s'ha mostrat inflexible a l'hora d'analitzar els vincles de russos durant el procés independentista i en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.