Tecnologia i Ciència
L'edifici de Twitter amb un insult contra Elon Musk projectat
Foto: L'edifici de Twitter amb un insult contra Elon Musk projectat | Twitter: @Gia_Vang
Xarxes Socials

Insulten a Elon Musk a 'casa seva'

L'edifici de Twitter amb un insult contra Elon Musk projectat
Foto: L'edifici de Twitter amb un insult contra Elon Musk projectat | Twitter: @Gia_Vang

Aquesta matinada s'han projectat sobre l'edifici principal de Twitter, a Sant Francisco, insults i menyspreus cap a Elon Musk. Entre d'altres es deia d'ell que era un "paràsit suprem, gra petulant, oligarca sense llei, aprofitat de l'apartheid, acaparador cruel, Karen de l'espai, nen mediocre, privilegi pressionat, racista mesquí, megalòman, multimilionari sense valor, bebè en bancarrota".

Per què és important? L'empresari no ha començat la seva direcció de Twitter amb bon peu, de fet, no només ha canviat moltes condicions de funcionament de la xarxa social, sinó que també ha acomiadat gran part de la plantilla i ara ha llençat un ultimàtum massiu als treballadors per tal que decideixi cadascú si es queda o deixa la feina.

D'on venim? Els empleats de Twitter han estat enviats a casa a teletreballar fins dilluns, i les seves targetes d'accés s'han desactivat per evitar que ningú entri a l'edifici. Hi ha por que algun empleat enfadat pugui boicotejar els sistemes.

  • Musk ha fet una oferta als empleats en què els ofereix tres mesos de sou si opten per deixar la feina, o si es queden que ho facin disposats a treballar durament.
  • Entre els usuaris augmenta la inseguretat sobre l'estabilitat de la xarxa social.

Què diuen? Els treballadors han compartit les seves raons en diferents mitjans i en piulades. Un exemple són les declaracions d'un empleat que ha acceptat l'ultimàtum de Musk i ha declarat que no vol formar part de la construcció "d'un producte que està sent enverinat per dins i per fora".

  • "La gent no vol sacrificar la seva salut mental i la seva vida familiar per fer més ric a l'home més ric del món", va afirmar un altre treballador a la CNN.