Tecnologia i Ciència
Aquest dimarts 21 de febrer és el darrer dia per establir la ubicació principal
Foto: Aquest dimarts 21 de febrer és el darrer dia per establir la ubicació principal | Christian Monterrosa / EFE
Netflix

Últim dia per activar la localització principal de Netflix: com fer-ho?

Temps de lectura: 2 minuts
Aquest dimarts 21 de febrer és el darrer dia per establir la ubicació principal
Foto: Aquest dimarts 21 de febrer és el darrer dia per establir la ubicació principal | Christian Monterrosa / EFE

Aquest dimarts 21 de febrer és el darrer dia per establir la ubicació principal del compte de Netflix que tinguis com a propietari.

Per què és important? Netflix va anunciar la fi dels comptes compartits a Espanya, fet que va produir una gran polèmica entre els usuaris que ara hauran de notificar quina és la ubicació de l'usuari principal, o bé pagar més si volen continuar fent servir el mateix compte.

Què en sabem? Netflix va publicar fa unes setmanes la seva nova política per als comptes compartits.

  • Segons la companyia, s'ha d'establir una Llar Netflix amb una direcció concreta. Els dispositius s'haurien de connectar una vegada cada 31 dies al mateix wifi per poder seguir utilitzant la plataforma.

Situació actual: Molts usuaris s'estan trobant amb el mateix missatge cada cop que entren a la plataforma: "El compte de Netflix és per a les persones que viuen a la mateixa casa".

  • Si l'usuari no estableix una ubicació principal, la plataforma podrà accedir de manera automàtica.
  • Això pot comportar molts problemes, ja que l'empresa podria fer ús de qualsevol domicili des del qual s'hagi connectat el dispositiu.

Tot i això, si es configura automàticament, també podrem modificar-ho en qualsevol moment.

  • Només cal que anem a l'opció d'"Obtenir ajuda" del menú principal de l'aplicació de TV.

Com funciona? A la mateixa pantalla on apareix aquest missatge, també trobem el botó "continuar", el qual haurem de clicar si volem configurar la ubicació principal.

  • Després ens apareixerà l'opció de configurar en aquell moment la ubicació principal, que es fa amb el correu electrònic.
  • La ubicació principal que nosaltres escollim, serà la que Netflix associarà a una llar i a una wifi domèstica.

A la pràctica: Si comparties un compte amb persones que el fessin servir fora d'aquesta ubicació principal, "és possible que es bloquegi l'accés dels dispositius d'algunes ubicacions que facin ús d'aquest compte".

  • I és que la nova política obliga als usuaris que abans compartien compte a escollir entre dues opcions: crear el seu compte propi o afegir-los com a subscriptors extres.
  • Amb aquesta segona opció, la plataforma estableix una quota de 5,99 euros mensuals a Espanya per cadascun d'aquests usuaris extres.
  • Aquests usuaris tindran compte i contrasenyes pròpies, però el cost addicional es pagarà des del compte inicial, que l'haurà d'abonar l'usuari principal.

Finalment, encara no han especificat quan es produiran aquests teòrics bloquejos ni de quina manera es faran.