Tecnologia i Ciència
Protesta ecologista contra la indústria del mòbil aquest dilluns
Foto: Protesta ecologista contra la indústria del mòbil aquest dilluns | ACN
Mobile World Congress

Protesta al Mobile: "La indústria dels mòbils mata"

Temps de lectura: 2 minuts
Protesta ecologista contra la indústria del mòbil aquest dilluns
Foto: Protesta ecologista contra la indústria del mòbil aquest dilluns | ACN

Una vintena d'activistes de SETEM Catalunya i Rebel·lió Científica s'han manifestat aquest dilluns a les portes del Mobile World Congress (MWC) per denunciar l'"esclavatge modern" que, al seu parer, representa la indústria del mòbil. 

Què en sabem? Els activistes han protagonitzat una "performance" on feien veure que cavaven a la terra, una acció que té lloc en alguns països africans per extreure els minerals que després s'utilitzen per fabricar mòbils.

Al detall: Els ecologistes han llegit un manifest on que posa el focus en les condicions dels miners d’Amèrica Llatina i Àfrica, i que han titllat d’"esclavatge modern".

  • La protesta ha volgut visibilitzar les conseqüències ambientals de la indústria del mòbil. 

Què diuen? L'activista de SETEM Catalunya Clàudia Bosch ha assegurat que...

  • "No som conscients de les condicions infrahumanes que pateixen els que es dediquen a la part extractiva dels materials"
  • "La indústria del mòbil provoca moltes morts i promou el treball infantil"
  • Bosch ha denunciat la vulneració dels drets humans a les fàbriques de l'Àsia, on els líders sindicals "estan perseguits".

Context: Aquesta protesta s'emmarca en el Mobile Social Congress, un espai alternatiu "obert a tothom" i que defensa que un model electrònic just "és possible", recalquen els seus impulsors. La performance' ha estat el tret de sortida d’un seguit d’accions que tindran lloc entre el 2 i el 4 de març i on hi haurà conferències amb experts internacionals, un cinefòrum, tallers i jocs infantils.

D'on venim? No és la primera protesta que s'ha viscut al MWC. L'ANC va concentrar aquest diumenge unes 200 persones per denunciar la presència de Felip VI al Mobile. 

  • L'independentisme encara té present les paraules del Rei el 3 d'octubre de 2017 quan va acusar l'expresident Carles Puigdemont i els membres del seu govern d'intentar "trencar la unitat d'Espanya i la sobirania nacional".