Tecnologia i Ciència
El Vicepresident d'Operacions d'Hyperloop TT, Michael Hengst al Mobile
Foto: El Vicepresident d'Operacions d'Hyperloop TT, Michael Hengst al Mobile | 8tv
mobile world congress

Les novetats del Mobile: Un tren capaç de moure's a més de 1000 km/h

Temps de lectura: 2 minuts
El Vicepresident d'Operacions d'Hyperloop TT, Michael Hengst al Mobile
Foto: El Vicepresident d'Operacions d'Hyperloop TT, Michael Hengst al Mobile | 8tv

Aquest dijous s'acaben quatre dies d'un intens i revolucionari Mobile World Congress en què la intel·ligència artificial i els metaversos li han pres el protagonisme als smartphone. Tot i això, l'empresa Hyperloop TT ha generat expectativa amb la seva alternativa de transport a alta velocitat: una càpsula que viatja per tubs a més de 1000 km/h.

Per què és important? Principal ha parlat amb el vicepresident d'operacions d'Hyperloop TT, Michael Hengst i ha explicat que tenen previst posar en funcionament el primer tren el 2030 als Estats Units. Tot i que el 2026 ja podria funcionar un prototip d’Hyperloop a Itàlia: la intenció és que connecti Venècia i Pàdua. De moment, però, no hi ha previsió que abans arribi a Espanya.

Què és l'Hyperloop? "Són càpsules que viatgen a través de tubs de molt baixa pressió a sobre de levitacions magnètiques, d'aquesta manera es redueix la fricció i necessita menys energia per arribar a altes velocitats", així ho defineix Hengst.

  • L'objectiu és que arribi a una velocitat màxima de 1200 km/h.
  • A la càpsula hi podrien viatjar entre 28 a 48 persones.
  • Cada 40 segons sortiria una nova càpsula amb viatgers.

Al detall: Al Mobile d'enguany s'ha exposat una maqueta de l’estructura exterior de l’Hyperloop. Al pavelló 6 del congrés, just davant de l’espai de la Mobile World Capital. L’empresa Hyperloop TT ha muntat prototips de les càpsules que tindrà aquest mitjà de transport, a escala. Permeten fer-se una idea només de l’exterior de l’Hyperloop perquè la maqueta per dins és buida. 

A més, l'interior de la càpsula ha estat dissenyat per estudiants de l’escola de disseny Elisava de Barcelona on es pot veure un model de butaques i d’organització dels interiors de l’Hyperloop que l’empresa vol traslladar a la realitat. 

Finalment, el Mobile World Congress 2023 ha superat totes les expectatives de l'organització i ha tancat portes aquest dijous amb més de 88.500 visitants, segons ha confirmat la GSMA en un comunicat. Després de dues edicions a mig gas a causa de les restriccions per la pandèmia, el Mobile ha tornat amb més força que mai i ha superat les xifres que l'organització s'havia proposat. El CEO de la GSMA, John Hoffman, abans de l'esdeveniment s'havia marcat 80.000 assistents com a màxim i s'han superat aquestes xifres.