Tecnologia i Ciència
Fotografia cedida per Google on apareix Sundar Pichai, director executiu de Google i Alphabet
Foto: Fotografia cedida per Google on apareix Sundar Pichai, director executiu de Google i Alphabet | Google / EFE
Intel·ligència artificial

Novetats a Google: es reinventa i afegeix IA a tots els seus productes

Temps de lectura: 2 minuts
Fotografia cedida per Google on apareix Sundar Pichai, director executiu de Google i Alphabet
Foto: Fotografia cedida per Google on apareix Sundar Pichai, director executiu de Google i Alphabet | Google / EFE

La intel·ligència artificial està convertint-se en la gran protagonista d'aquest any i Google ho celebra integrant-la en tots els seus serveis i dispositius.

Per què és important? Cada vegada són més els sectors que l'utilitzen les eines d'IA per créixer i descobrir nous camins d'investigació, tot i que també creixen cada vegada més els detractors d'aquesta intel·ligència artificial.

Què en sabem? Bard és l'assistent amb el qual Google vol competir amb ChaGPT i es pot utilitzar ja en 180 països (Espanya no està inclòs en la llista). Ara ha llançat la segona versió de PaLM, el llenguatge amb què es basa Bard.

A continuació, t'expliquem els anuncis que ha fet públics aquest dijous l'empresa.

Gmail amb IA

Gmail tindrà la funció de "Ajuda'm a escriure" per redactar correus electrònics amb només uns simples directius per part de l'usuari. Aquest redactat podrà ser més col·loquial o formal.

Google Maps i 3D

Google Maps afegeix una nova immersiva en 3D per seguir la ruta seleccionada, de manera que es podrà veure exactament per on s'ha d'anar.

  • Aquesta funció canviarà depenent de la previsió meteorològica i, per exemple, mostrarà la zona amb pluja si la previsió és aquesta per quan estiguem fent la ruta seleccionada.

Novetats amb les fotografies

'Magic Eraser' permetrà fer servir la IA per editar les fotografies. Podem escollir parts d'una foto com una persona i moure-la on vulguem. La IA s'encarregarà d'emplenar les parts que hem mogut de manera realista. També ens permetrà millorar la qualitat d'imatge de les fotos, afegint-hi més brillantor o ressaltant parts fosques.

La nova plataforma d'IA

La companyia presenta PaLM, un nou model de llenguatge per perfeccionar l'aprenentatge, augmentar la productivitat i resoldre problemes matemàtics.

L'aposta per Bard

Google continua apostant per Bard, la seva intel·ligència artificial generativa. Aquesta ara estarà basada en PaLM2 i serà compatible amb les cerques de Google i Google Imatges. A més, es vol introduir el suport per a més de 40 idiomes més.

  • Bard també es podrà connectar amb altres aplicacions, i no només de Google. Amb la integració amb Adobe Firefly, podrem crear imatges amb intel·ligència artificial, com podem fer amb Dall-E o altres sistemes d'IA generativa.

Cerques amb IA

La intel·ligència artificial arriba al cercador de Google on els usuaris podran tenir una experiència més conversacional.

  • La IA serà capaç de resoldre les nostres qüestions, ensenyant imatges i contingut extret dels resultats, que no apareixen a simple vista.