Tecnologia i Ciència
El ChatGPT és un sistema de xat basat en un model de llenguatge per Intel·ligència Artificial
Foto: El ChatGPT és un sistema de xat basat en un model de llenguatge per Intel·ligència Artificial | Pexels
Tecnologia

La curiosa forma per integrar ChatGPT amb Google Docs en cinc minuts

Temps de lectura: 2 minuts
El ChatGPT és un sistema de xat basat en un model de llenguatge per Intel·ligència Artificial
Foto: El ChatGPT és un sistema de xat basat en un model de llenguatge per Intel·ligència Artificial | Pexels

El ChatGPT, creat amb intel·ligència artificial, cada vegada té més funcionalitats. Una de les últimes anunciades és la possibilitat d'integrar aquesta eina al Google Docs i Google Sheets (fulls de càlcul).

Per què és important? El ChatGPT ja s'ha fet servir, fins i tot, per fer cançons amb veus de famosos. Ara, cada vegada està més a mà per tal que tothom pugui fer-ne ús i aprofitar el seu enginy.

Què pots fer? Netejar llistes, extreure dades, convertir formats, editar, resumir, traduir i classificar.

  • També permet generar anuncis creatius, eslògans, línies d'assumpte, esquemes, blogs i, fins i tot, escriure correus electrònics.

Com funciona? El mecanisme és d'allò més simple i només cal buscar la nomenclatura amb què inserir l'equació dins el full de càlcul. Per exemple: =gpt_tag, =gpt_code, =got_table, etc.

Netejar llistes

Incloent la funció GPT_FILL a Google Sheets, es pot fer una neteja ràpida i estandardització de qualsevol llista de dades.

  • Només cal mostrar-li uns quants exemples de què voleu i replicarà el mateix format a tot el vostre conjunt de dades.

Generar etiquetes

El ChatGPT també serveix per generar etiquetes de forma ràpida i potenciarà al màxim la vostra biblioteca d'etiquetes de producte.

  • Permet crear etiquetes personalitzades de manera dinàmica per als vostres productes, estalviant-vos temps per fer que els vostres productes siguin més fàcils de trobar.

Textos creatius

Amb les noves funcionalitats del ChatGPT només caldrà aportar la creativitat i deixar l'estructura i la història en mans de la intel·ligència artificial.

  • Amb aquesta lògica podreu escriure correus, publicacions de blog, articles, discursos i tot text que us pugueu imaginar.
  • Fins i tot, podràs resumir llargs textos i traduir en un anglès perfecte qualsevol escrit.

Previsions: El ChatGPT cada vegada serà part més activa de les nostres vides. Les seves, ja incomptables utilitats, facilitaran moltes tasques i milloraran l'eficiència als nostres dies.