Tecnologia i Ciència
Així és l'assistent Bard de Google
Foto: Així és l'assistent Bard de Google | Unsplash
Tecnologia

Com utilitzar Bard, el ChatGPT de Google, abans que arribi a Espanya

Actualitzat: Dimarts, 16 de maig de 2023. 17:27
Temps de lectura: 3 minuts
Així és l'assistent Bard de Google
Foto: Així és l'assistent Bard de Google | Unsplash

Espanya (i la resta de països de la Unió Europea) no forma part de la llista de països en què es pot fer servir Google Bard, l'eina d'intel·ligència artificial (IA) que vol competir amb ChatGPT. Tanmateix, hi ha una forma d'avançar-s'hi i 'jugar' amb ella abans d'hora.

Per què és important? La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió i cada cop són més els sectors que utilitzen aquesta tecnologia. Per no quedar-se enrere, el gegant tecnològic Google l'ha integrat en tots els seus serveis i dispositius.

Totes les novetats de la intel·ligència artificial de Google

Totes les eines de Google apliquen des de l'11 de maig la intel·ligència artificial: Gmail, Google Maps, Fotos, el cercador... Consulta totes les novetats amb què el gegant tecnològic vol fer-se propi l'èxit de ChatGPT. 

Com fer servir Google Bard, l'eina competidora de ChatGPT

Hi ha una forma de fer servir Google Bard sense que estigui encara disponible per al nostre país. Per fer-ho, cal fer servir la tecnologia VPN. Aquesta és una forma de simular que el dispositiu amb el qual ens connectem està en un dels territoris des dels quals sí que s'hi pot accedir.

A la pràctica: Hi ha diverses aplicacions que permeten connectar-te a multitud de VPN d'altres països. I encara que n'hi hagi de gratuïtes, les de pagament són més segures per navegar per la xarxa; ProtonVPN Free, TunnelBear i VPN d'Opera en són tres de recomanades.

  • Per canviar la VPN, escull simular la connexió des d'un dels 180 països en què l'eina està disponible: Regne Unit, Estats Units, Chile, Argentina, Japó i un llarg etcètera que pots consultar en aquest enllaç.

Un cop estableixis la connexió, podràs accedir a bard.google.com. Hauràs d'acceptar les condicions d'ús i, tot seguit, trobaràs el panell de l'assistent a punt per escriure les teves preguntes o fer les indicacions que necessitis.

Quan estarà disponible Google Bard a Espanya i la Unió Europea?

Encara no hi ha data perquè Google Bard estigui disponible a la Unió Europea, ja que el gegant tecnològic treballa per fer-la compatible amb la normativa del continent. Concretament, amb el Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) de la Comunitat Europea, que té polítiques de privacitat que protegeixen de forma més estricta les dades de l'usuari que no pas altres països.

Com utilitzar la nova versió de ChatGPT sense pagar

El ChatGPT-4 és una de les IA de generació de text més avançades que existeix. Té moltes funcions, però per fer-ho servir cal tenir el ChatGPT Plus, que és de pagament. Tot i això, hi ha altres alternatives on podràs fer-la servir sense cap cost i que t'expliquem en aquest article.